12.9 °C

Libertas VR1 tart bijgeloof rond vrijdag de 13e

zo 15 december 2019, 17.20 uur

DE WESTEREEN - Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Dit fenomeen had Libertas VR1 vooraf de wedstrijd tegen Sint Annaparochie ook in haar greep. Het was niet alleen dat de KNVB had gemeend deze derby afgelopen vrijdag in te plannen, maar meer de omstandigheden vooraf.

Teamleider Jouke Dantuma kreeg op weg naar de Sikkemahal in De Westereen een zwarte kat voor zijn auto. Tot overmaat van ramp had op diezelfde dag coach Romke Wielstra onder een ladder door gelopen en was zijn hoefijzer boven de schoorsteenmantel plotseling verdwenen. De speelsters van Libertas hadden gelukkig lak aan dit soort bijgeloof en versloegen in een prima wedstrijd de Bildtkers met 6-0.

Het door blessures geteisterde Sint Annaparochie kon de goede lijn van de afgelopen wedstrijden niet doortrekken. Het was 2x25 minuten éénrichtingsverkeer richting het doel van Olga Kolkman, die de geblesseerde Joyce Steenhouwer verving. Haar college aan de andere kant van het veld, Romy Elsenga, hoefde nauwelijks in actie te komen. De doelpunten werden eerlijk over twee helften verdeeld.

Voor rust waren het Renza Dijkstra en Sam Bosma (2) verantwoordelijk voor de doelpunten. Na rust mochten Silke van der Wal, Neeltsje Visser en Linda Bosma het zoet van een goal hun laten smaken. Vooral he doelpunt van Linda Bosma was er eentje om in te laten lijsten. Zij scoort niet vaak, maar als het dan een keer raak is, zijn het meestal prachtige doelpunten. De frêle student geneeskunde wipte nu op fraaie wijze de bal achter keepster Kolkman. Ongeslagen en met maar één gelijkspel gaat Libertas de komende weken zich toeleggen op een vijftal toernooien. Aanstaande donderdag begint deze reeks met de poulefase van het Diamanttoernooi in Drachten.