10.2 °C

Hardegarijp en SC Veenwouden in evenwicht: 1-1

zo 15 december 2019, 15.26 uur

HURDEGARYP - SC Veenwouden bleef ook in de zesde uitwedstrijd ongeslagen op vreemde bodem door in de soms pittige derby tegen Hardegarijp gelijk te spelen. De thuisclub was voetballend wat beter dan SCV dat dit compenseerde met een fysiek overwicht. De betere kansen waren in dit duel voor SCV maar men verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen waardoor de thuisclub in het laatste half uur de bakens wist te verzetten en verdiend de gelijkmaker maakte.

De wedstrijd
De eerste goede kans was na zeven minuten voor SCV toen Sybrand de Graaf op links doorbrak maar doelman Freek Jan Ooosterhuis bracht redding. Daarna was het de thuisclub dat een aantal mogelijkheden kreeg. Ralph Wietses zag zijn schot echter net naast gaan en een kopbal van Edde Wolters werd gestopt door doelman Wytse Reitsma. Beide ploegen gingen voor de volle winst maar het was SCV dat de betere kansen kreeg. Sybrand de Graaf zag zijn schot via een verdediger net naast gaan en Wytze Veenstra kopte van dicht bij naast. Arjen Haringsma vond de doelman op zijn weg en Sybrand de Graaf schoot bij een nieuwe mogelijkheid naast.

De beste kans was in de 38e minuut voor Wytze Veenstra die na geklungel in de defensie plotseling vrij voor de keeper stond maar de inzet van Veenstra was veel te slap waardoor de keeper redding kon brengen. In de 45e minuut kwam SCV dan toch eindelijk op voorsprong toen Jordy Weykamp met een diepte pass Arjen Haringsma bediende die de bal achter de verdediging oppikte en met een fraai schot doelman Oosterhuis kansloos liet: 0-1

Bijna werd het voor rust ook nog 0-2 maar de kopbal van Stefan Jan Sijtsma werd gekeerd door de doelman. In de eerste tien minuten na rust leek SCV door te drukken maar na goed voorbereidend werk van Sybrand de Graaf en Arjen Haringsma schoot Wytze Veenstra in vrije positie over de goal, daarmee zijn derde goede kans om zeep te helpen. Hardegarijp wist daarna gaandeweg meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het kreeg kansen maar Rick de Groot zag zijn schot weg gestompt door de keeper terwijl twee pogingen van Sander van Strien over het doel gingen. Een kwartier voor afloop werd het terecht 1-1 toen Jesse Bosma een voorzet van Ralph Wietzes wist af te ronden.

Beide ploegen gingen daarna voor de volle winst maar gescoord werd er niet meer al was Sybrand de Graaf er namens SCV in de slotfase dicht bij. Beide trainers hadden na afloop vrede met het gelijke spel. SCV trainer Anton van Zwol kan tevreden terugblikken op de eerste seizoenshelft waarin het prima presteerde met 20 punten uit 12 duels wat voorlopig goed is voor een vijfde plaats op de ranglijst. De competitie wordt op 25 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen Stiens.