5.5 °C
KV Drachten wint eenvoudig van NKC '51

di 10 december 2019, 15.05 uur

DRACHTEN - In de laatste thuiswedstrijd van 2019 stond de wedstrijd tegen NKC ’51 uit Nijverdal op het programma voor KV Drachten / Van der Wiel. In een gemakkelijke wedstrijd wint Drachten met ruime cijfers in de Snij Noord hal. Eindstand 29-14.

In een niet compleet uitverkochte Snij Noord hal trad Drachten voor het laatst in 2019 aan in eigen hal. De tegenstander: NKC ’51 uit Nijverdal. Drachten kende een valse start van de wedstrijd en NKC kwam al snel op 0-1. Deze valse start was gelukkig maar van korte duur want na de 1-1 was de ploeg van Michel Daling ontketend. In de resterende eerste helft scoorde Drachten er rijkelijk op los. Drachten liep uit naar 8-1 waarna NKC in een time-out vluchtte. Even leek de time-out te werken voor de ploeg uit Nijverdal. Helaas voor NKC denderde Drachten ook door en bleef het scoren. Het was Wim Braam die met een schitterend afstandsschot de 13-3 op het scorebord zette. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Alleen begon Drachten nu wel vanaf minuut 1 met scoren. Via spectaculaire aanvallen liep de thuisploeg verder en verder uit. Met nog 15 minuten op de klok en een tussenstand van 21-6 was er toch nog een smet op de wedstrijd. Doenja Payer moest helaas het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure. Voor haar in de plaats kwam Isis Hiemstra. In de slotfase werd er nog wat door gewisseld en liet Drachten de touwtjes nog wat vieren waardoor NKC nog boven de 10 doelpunten kon komen. Een gemakkelijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overtuigende 29-14 overwinning.

Aanstaande zaterdag treed het vlaggenschip van KV Drachten / Van der Wiel nog 1 keer aan voordat de competitie 4 weken stil komt te liggen. De tegenstander is Nic. uit Groningen. De wedstrijd start om 20:00 uur in het Alfa College in Groningen.