Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Foto: 112Drachten

Rc Drachten walst over Rc Groningen 4

ma 9 december 2019, 20.59 uur

DRACHTEN - Afgelopen weekend werd er op It Dwarsfjild, de thuisbasis van de Drachtster Rugbyers goede zaken gedaan. Zaterdag speelde het Clusterteam van de Junioren tegen RFC The Rams. CL Fryslân junioren waren net even een maatje te groot voor the Rams. Deze wedstrijd werd beslist met maar liefst 67-21 in het voordeel van CL Fryslân.

Zondag was het de beurt aan de senioren om de koppositie voor de winterstop verder te verstevigen. Groningen 4 was de tegenstander, en er moest gewonnen worden om de koppositie veilig te stellen voor de winterstop. Drachten begon furieus, en na enkele minuten wist Mike-Wisse Nijssen het ovaal al achter de try-line van de tegenstander te drukken. Er ontstond vrij snel een fase waarin de Drachtster Rugbyers veel ruimte op de flanken kregen, waardoor er vrij gespeeld kon worden. Razend snelle acties door de driekwart-lijn zorgde al snel voor een comfortabele voorsprong in de eerste speelhelft.


In de tweede helft mochten de debutanten Hugo Jansma en Jan de Bruin het veld betreden om hun eerste wedstrijdervaring op te doen. Jan de Bruin wist als center na tien minuten spelen zijn eerste try te drukken. Groningen liet met vlagen na een rommelige fase waarin veel knock-ons werden gemaakt leuk spel zien, en wisten nog een try te drukken.
Toch waren de Drachtster Rugbyers veel sterker, en dat resulteerde in een einduitslag van
76-5 voor de thuisploeg. De Drachtster Rugbyers gaan aan kop van de eerste competitiehelft de winterstop in. Ben van den Brug werd door zijn niet te evenaren strijdlust, en schitterende try uitgeroepen als Man of the Match.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'