8.2 °C
SC Veenwouden trekt aan het kortste eind

zo 8 december 2019, 15.53 uur

FEANWALDEN - In een levendige wedstrijd tussen de nummer twee Marum en de nummer vier SC Veenwouden liep SCV tegen een geflatteerde nederlaag aan. In de eerste helft speelde de thuisclub te slap en gaf het te veel ruimte weg aan Marum. In de tweede helft toonde de thuisclub wel veel strijd en bracht het Marum aan het wankelen maar de mogelijkheden werden niet benut waardoor Marum al counterend een geflatteerde zege behaalde.

De gasten kregen al na drie minuten een goede kans toen Jordy Swieringa Tom Boezerooy de diepte instuurde. Hij kwam alleen voor doelman Wytse Reitsma maar deze wist redding te brengen. De thuisclub kreeg na 12 minuten een goede mogelijkheid toen Arjen Haringsma goed voorzette op Sybrand de Graaf maar deze raakte de bal maar half waardoor deze naast ging.

Marum was in de eerste helft de betere ploeg en na 25 minuten leidde dat tot de openingstreffer toen Tom Boezerooy op rechts doorbrak waarna de voorzet door Rick Buma werd afgerond:0-1 Vijf minuten later was het opnieuw raak toen de SCV defensie de bal na een scrimmage onvoldoende wegwerkte waarna Martijn Kuiper vanaf een meter of twintig raak schoot:0-2

De thuisclub kreeg in het laatste kwartier nog een goede kans op de aansluitingstreffer naar de kopbal van Wytze Veenstra werd door doelman Johan Bouma uit de hoek getikt. De thuisclub stroopte de mouwen op en Rinse Procee was dicht bij de 1-2 maar hij raakte de paal. In de 55e minuut moest de thuisclub verder met tien man toen Jelmer de Vries zijn tweede gele kaart ontving na een vermeende overtreding. Helaas geen VAR want het was een dikke schwalbe van de Marum speler.

In de 63e minuut kwam Marum op 0-3 toen Rick Buma na een knappe actie raak schoot. De thuisclub gaf zich echter niet gewonnen en Wytze Veenstra kopte in de 63e minuut de 1-3 in de touwen na een voorzet van Nivard Vrieling. De thuisclub kreeg daarna kansen op 2-3 maar Wytze Veenstra zag doelman Bouma redding brengen op zijn kopbal en een nieuwe kopbal van hem ging naast. Robbert Lodewijks was er eveneens dicht bij maar zijn schot werd door Jeroen Boekema van de lijn gekopt nadat de keeper al geslagen was. Ook Marum was dreigend maar wist niet te profiteren van de geboden ruimte.

De thuisclub gaf niet op maar zag schoten van Arjen Haringsma en Rinse Procee net over gaan. In de laatste minuut werd het ook nog 1-4 toen Tom Boezerooy een voorzet van Noel Kailola afrondde. De zege van Marum was verdiend maar er had meer in gezeten voor SCV als het in de eerste helft dezelfde inzet had getoond als na rust.