Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
Foto: Geert Huisman

Aankomst Sinterklaas in Jistrum

za 23 november 2019, 22.00 uur

JISTRUM - Op zaterdag 23 november jl. heeft Sinterklaas op een speciale wijze Jistrum met een bezoek vereerd. In een prachtige oude legerjeep bracht het P-team, een variant op de tv-serie ‘The A-Team’, Sinterklaas in Jistrum.

Elk jaar wachten ouders en kinderen onder het genot van prachtige muziek van muziekvereniging Joost Wiersma in spanning op Sinterklaas. En even zo vaak gebeurt er wel iets speciaals en dit jaar ging het bijna mis. Sinterklaas kwam niet opdagen. Na lang wachten kwamen enkele pieten op een tandem voorbij, gevolgd door pieten in een oude legerjeep, het zogenaamde P-team, oftewel het Pietenteam. Helaas was Sinterklaas in geen velden of wegen te bekennen.

Goochel-piet was met de jeep meegereisd. Hij probeerde Sinterklaas uit een grote doos te toveren. Dat ging niet helemaal goed. Eerst toverde hij een bril uit de doos, toen nog een knuffel en uiteindelijk kwam er een klein pietje te voorschijn. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Daarop werd besloten om nogmaals met de legerjeep het dorp door te gaan, op zoek naar de echte Sinterklaas.

Gelukkig had de chauffeur van de jeep, tevens beveiliger van de Sint, dit keer meer succes. Hij bracht hoogstpersoonlijk Sinterklaas naar de wachtende kinderen op het kantineplein. Gelukkig komt het uiteindelijk elk jaar weer goed. Na een kort gesprekje met de kinderen ging de menigte naar hotel/café De Phoenix. Daar werd het feest vervolgd. Vele kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt. Andere kinderen mochten bij Sinterklaas op schoot of zongen een liedje. Het was een groot feest.

Na enkele acrobatische stunts en nog meer goochelwerk van de pieten, was het tijd voor Sinterklaas om weer verder te gaan. Kinderen kregen een cadeautje en mochten met Sinterklaas op de foto. En iedereen mag de schoen opzetten. Dank je Sinterklaas en graag tot volgend jaar!

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk