Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Inval in chalet op vakantiepark in Sumar

do 21 november 2019, 9.56 uur

SUMAR - De politie heeft donderdagochtend vroeg een inval gedaan in een chalet op vakantiepark Klein Zwitserland bij Sumar. De inval is onderdeel van een veel grotere operatie die de politie donderdag uitvoerde in Brabant: Operatie Alfa.

Een woonwagenkamp aan de Maasstraat is Lith werd volledig afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten met hekken. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst wordt sinds 6.00 uur door meer dan honderd agenten het terrein uitgekamd.

De actie in Lith houdt verband met het grote onderzoek naar een criminele familie in Oss. Vorige week werd het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss drie dagen lang hermetisch afgesloten en doorzocht. Er werden grote hoeveelheden drugs, geld en zware vuurwapens gevonden. Drie kopstukken van de criminele familie werden opgepakt. De politie laat weten dat donderdag geen aanhoudingen zijn verricht, maar nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Woonwagenkamp afgesloten
Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten met hekken. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst wordt door meer dan honderd agenten op het terrein gezocht naar onder meer geld, drugs en vuurwapens. Het onderzoek in Lith gaat meerdere dagen duren. Daarom is net als voor de bewoners van het kamp in Oss gezorgd voor vervangende woonruimte. Ook op andere locaties wordt gezocht. Het gaat om een woning en een bedrijf in Oss en het chalet op het vakantiepark in Friesland.

Operatie Alfa
Operatie Alfa begon op woensdag 13 november. Na het grote onderzoek op het woonwagenkamp in Oss, vonden later nog doorzoekingen plaats in Berghem, Macharen en Oijen. In Berghem werden onder meer harddrugs en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden: "Het gaat om een omvangrijk onderzoek dat al langere tijd loopt. Honderden medewerkers zijn zichtbaar en onzichtbaar betrokken bij deze actie tegen ondermijnende criminaliteit en dat vraagt een enorme organisatie. Daarom is deze operatie ook opgedeeld in meerdere fases", zo vertelt de onderzoeksleiding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer