10.9 °C

VV Buitenpost verslaat Blauw Wit in de beker

ma 18 november 2019, 11.42 uur

BUITENPOST - VV Buitenpost is door in de noordelijke districtbeker. In de eerste knockoutronde werd zaterdag CVV Blauw Wit ’34 in Leeuwarden met 3-1 verslagen. Voor Buitenpost scoorden Rob Dijkstra, Rolf Dijk en Rudmer Loonstra. Martijn Barto vond pas in de laatste minuut het net voor de thuisploeg. Een dik verdiende overwinning, vond Buitenpost-trainer Jasper Bouma. "Je ziet toch het niveauverschil tussen hoofdklasse en eerste klasse."

Vat op de wedstrijd
Op voorhand leek het een spannend duel te worden op sportpark Wiarda. Buitenpost is hekkensluiter in hoofdklasse B, terwijl Blauw Wit bovenaan staat in de eerste klasse E. "Ik heb in de voorbereiding tegen mijn spelers gezegd dat ze het niveauverschil zichtbaar moesten maken. Dat hebben ze gedaan", aldus Bouma.

In de gelijkopgaande openingsfase waren het echter de Leeuwarders die de eerste kans kregen. Doelman Kevin van der Meulen had een goede redding in huis op een schot van Arjen Boonstra. Daarna kreeg Buitenpost, die in dezelfde opstelling als de week ervoor speelde, meer vat op de wedstrijd. De ploeg zette druk op de opbouw van Blauw Wit en veroverde vaak de bal. Het veldoverwicht leidde tot twee kansen voor Halbe Elsenga. De eerste was een prooi voor de keeper, zijn tweede poging ging over.

Dreiging
Na een half uur zette Rob Dijkstra Buitenpost op voorsprong. De Leeuwarder keeper kon eerst nog redden op een doelpoging van Rudmer Loonstra, de rebound was een koud kunstje voor Dijkstra. Direct na de goal was er weer dreiging van Buitenpost. Na een mooie combinatie kon Loonstra net niet goed afdrukken. "We maken in de eerste helft maar één goal terwijl het er vier hadden moeten zijn. Daardoor bleef het een wedstrijd."

Gevierd
Een kwartier na rust was het weer raak voor Buitenpost. Na prachtig voorbereidend werk van Dijkstra, bleef Rolf Dijk koel en zette met een fraai doelpunt de 0-2 op het scorebord. Vijf minuten later was het duel definitief beslist. Op aangeven van Dijk knalde Loonstra het derde doelpunt van de Blauwkes binnen.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd deed Blauw Wit nog iets terug door een dekkingsfout bij Buitenpost. Uit een hoekschop mocht Martijn Barto raak koppen. "Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ons doel is ver te komen in de beker", zei Bouma. Buitenpost had sinds september niet meer een wedstrijd gewonnen. De winst in Leeuwarden was daarom goed voor het zelfvertrouwen van Bouma's team. "Zo'n succesje heb je zo nu en dan nodig. We hadden zaterdag een teamuitje, dus we hebben het met z’n allen gevierd." Op 23 november speelt Buitenpost in de competitie uit in Hoogeveen tegen HZVV.

Scoreverloop: 29. Rob Dijkstra 0-1, 61. Rolf Dijk 0-2, 67. Rudmer Loonstra 0-3, 90. Martijn Barto 1-3