Account
Logo
Zoeken
13.2 °C

De diefstal kwam aan het licht toen de man op vakantie was. De opbrengsten van de Cambuur-kiosken waren opeens een stuk hoger dan normaal....

OM wil € 111.000 van penningmeester supportersclub

di 12 november 2019, 16.52 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om 111.628 euro terug te vorderen van de voormalige penningmeester van de supportersvereniging van Cambuur. De oud-penningmeester, een 70-jarige inwoner van Hurdegaryp, werd begin februari wegens verduistering veroordeeld tot een werkstraf van 220 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De straf was gelijk aan de eis van het OM.

Op vakantie
De rechtbank achtte bewezen dat de Hurdegarypster, hij was tweede penningmeester van de supportersvereniging, over een periode van zes jaar duizenden euro’s van de supportersvereniging achterover had gedrukt. Dat kwam aan het licht toen de man op vakantie was. Ineens waren de opbrengsten van de kiosken in het Cambuurstadion een stuk hoger dan gebruikelijk. De Hurdegarypster was belast met het ophalen van de horeca-opbrengsten.

Verhuizingen spelers
Van het geld zou de man spullen hebben gekocht, zoals een laminaatvloer, witgoed en elektrische fietsen. De verdachte beweerde dat hij geld van de supportersvereniging had gebruikt voor de aanschaf van spullen voor spelerswoningen en voor de verhuizingen van Cambuurspelers. Volgens de verdachte zou er bijvoorbeeld met de muntenverkoop sprake zijn van dubbeltellingen. De rechtbank bepaalde in februari dat de Hurdegarypster 27.000 euro terug moest betalen aan de supportersvereniging. De supportersvereniging had een claim ingediend van bijna 90.000 euro.

Kantinebeheerder
Het OM berekende het financiële voordeel aanvankelijk op bijna anderhalve ton. Dat bedrag is bijgesteld tot ruim 111.000 euro. Dat geld wil het OM terugvorderen. Onder andere omdat er nog een aantal getuigen moeten worden gehoord, waaronder de penningmeester van de supportersvereniging en de kantinebeheerder van Cambuur, werd de zaak dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.9%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin