Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
Dr.Boys/HR Piping DFT1 wint bij Drs.Vijfje
Foto: Tibbesma Fotografie

Dr.Boys/HR Piping DFT1 wint bij Drs.Vijfje

zo 10 november 2019, 17.56 uur

DRACHTEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten die verkleed kabaal maken, opkomst met lichteffecten en heel veel bier.

Dat was vrijdagavond de entourage waarin de wedstrijd tussen de Drachtster vrouwen van Symen Abe Hoekstra en de vrouwen van Drs. Vijfje o.l.v. Teuny Bosma gespeeld werd. Voor de studenten leek het een mooi moment om weer eens 3 punten te pakken. Echter hoe anders verliep voor hun de avond? De vrouwen uit Drachten weigerden mee te werken aan dat succes en scoorden reeds in de 5e minuut van de wedstrijd de 0-1 door Jessie Prijs. En alsof dat niet genoeg was kwam door een één twee tussen Rianne Mulder en Esther van Toledo de 0-2 op het scorebord door laatstgenoemde. Natuurlijk was ook Drs. Vijfje af en toe gevaarlijk, echter dit leidde niet tot echte kansen.

De 2e helft kwamen de studenten getergd uit de kleedkamer en zetten veel meer druk naar voren. Echter na een prima onderschepping van Lisanne Kempe beloonde zij zichzelf met een droge schuiver onder keepster Willisa Scholtens door en dus 0-3. Kat in het bakje dacht iedereen die Drachtster Boys/HR Piping VR1 een warm hart toe draagt. (en die supporters waren er ook in grote getale.)

Een handsbal net buiten de cirkel van Anna Reitsma werd gewaardeerd door de scheidsrechter met geel en een penalty. (1-3) Later in de wedstrijd werd het 2-3 door wederom Vesna Veltrop, dus zweten geblazen. Daar kwam het Jessie Prijs momentje die een pass van Esther van Toledo op waarde inschatte en hard en hoog in de hoek binnen knalde. 2-4.

Het eindschot was voor Drs. Vijfje speelster Tessa Peters die balverlies afstrafte en de bal hoog in het doel van Anna Reitsma schoot; 3-4 Nog 8 minuten te gaan, 8 minuten billen knijpen, tanden knarsen en goed verdedigen. Wat lukte en dus wisten de Drachtster meiden de 3-4 over de streep te trekken. Een prima team prestatie.
Drachtster Boys/HR Piping ligt op schema voor plaatsing voor de play-offs en staat momenteel op een gedeelde 2e plek met Reiger Boys/Woest. Team Alkmaar/Sportstarts met oud speelster Lotte Donath staat momenteel 1e. En Feyenoord Futsal 4e.

Vrijdagavond 15 november wordt er voor de beker thuis gespeeld in de Snij Noordhal tegen Vrouwen 2 om 20.30 uur. In de poule fase van de landelijke KNVB beker zitten zij samen met Exstudiantes Zwolle VR1 in dezelfde poule. Vrijdag 29 november is de return.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.9%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
27.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog