Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
Dief stuurt scootmobiel over voet winkelbediende
De vrouw heeft verschillende veroordelingen achter haar naam staan en kreeg in 2014 zelfs de zogeheten ISD-maatregel opgelegd

Dief stuurt scootmobiel over voet winkelbediende

vr 18 oktober 2019, 13.40 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige inwoonster van Drachten heeft in de loop der jaren een behoorlijk strafblad opgebouwd. De vrouw heeft verschillende veroordelingen achter haar naam staan en kreeg in 2014 zelfs de zogeheten ISD-maatregel opgelegd, nadat ze al was aangemerkt als veelpleger. Nadat ze zich had onttrokken aan een door de rechtbank opgelegde psychiatrische behandeling, was ze weer uit stelen gegaan.

Traytje cola
De ISD-maatregel, een plaatsing van twee jaar in een instelling voor stelselmatige daders, had kennelijk niet de gewenste uitwerking. Vrijdag zat de vrouw tegenover rechter Willem Sikkema omdat ze in september vorig jaar en februari van dit jaar opnieuw winkeldiefstallen had geleegd. Vorig jaar had ze bij de Albert Heijn aan De Marke in Drachten een traytje cola had gestolen.

Over de voet gereden
Op 2 februari had ze bij de Poiesz twee pakken vlees onder haar jas gestopt. Toen het personeel haar tegenhield, reed de vrouw met haar scootmobiel over de voet van een van de medewerkers. Ook had ze geprobeerd de man te bijten omdat hij haar niet wilde laten gaan. De Drachtster zei dat ze “in paniek” was geraakt en naar huis wilde. Hoewel ze het zelf ontkende, achtte de rechter ook bewezen dat de vrouw in nacht van 22 juni in een café aan de Noordkade een iPhone 6 had gestolen.

Gezondheidsproblemen
Een andere bezoekster van het café had de telefoon even op een tafeltje laten liggen. De Drachtster liep in een proeftijd: er hing haar een voorwaardelijke celstraf van 30 dagen boven het hoofd, van een veroordeling van de politierechter in februari 2018. De rechter hield er sterk rekening mee dat de vrouw met gezondheidsproblemen kampt – haar linkeronderbeen is afgezet en ze heeft een tumor in haar hoofd.

Wiet roken
Vooral vanwege die gezondheidsproblemen deed de rechter niets met de voorwaardelijke gevangenisstraf. Bovendien krijgt ze momenteel van alle kanten zorg en hulpverlening, ze wordt onder andere begeleid door Zienn en de reclassering. De Drachtster kreeg een celstraf die gelijk is aan de tijd dat ze in voorarrest heeft gezeten – in totaal was dat 18 dagen. Daarbovenop kreeg ze 120 dagen cel voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook legde de rechter een alcoholverbod op. De vrouw mag wiet blijven roken omdat ze dat gebruikt voor pijnbestrijding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!