10.8 °C

Prima herstel vv Kollum tegen vv Hardegarijp

zo 13 oktober 2019, 21.50 uur

KOLLUM - In een voor de neutrale toeschouwer boeiende wedstrijd wist vv Kollum zich uitstekend te herstellen van de zeperd vorige week tegen sc Stiens. Met 3 kopgoals wonnen de oranjehemden verdiend van vv Hardegarijp.

Lang was het spannend of de wedstrijd überhaupt gespeeld zou kunnen worden. Alle thuiswedstrijden moesten worden afgelast om de wedstrijd tussen Hardegarijp en Kollum ‘s middags door te kunnen laten gaan. Dat een kunstgrasveld in Kollum absolute noodzaak is werd wel weer duidelijk.

Ondanks vele inspanningen lukte het niet om op het hoofdveld te voetballen en moest er worden uitgeweken naar het B-veld. Hoewel die entourage minder is dan op het hoofdveld vergoedde de wedstrijd veel. Trainer Ron de Boer had zijn opstelling op een aantal plekken gewijzigd ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. De eerste helft was Kollum heer en meester op het veld en dwong het vele kansen af.

Na kopgoals van Pieter Henstra in de 15e minuut en Randy van Malsen in de 25e minuut bleef Kollum kansen creëren en was het eigenlijk wachten op de 3-0 en 4-0. Maar Hardegarijp heeft de punten hard nodig en wist zich terug te vechten in de wedstrijd. In de 31e minuut scoorde Edde Wolters, eigenlijk uit de eerste goede kans voor Hardergarijp de aansluitingstreffer. En in de 36e minuut werd het 2-2 doordat een schot van Hessel Breeuwsma de kruising in zeilde. Ondanks deze domper bleef Kollum het betere van het spel houden en bleef het kansen creëren.

In de tweede helft waren de ploegen wat meer in evenwicht. Er werd hard gewerkt en de (sportieve) duels werden niet geschuwd. Doordat Jasper Sietzema een uitstekende wedstrijd speelde werden de aanvallen van Hardegarijp over de rechterflank vaak voortijdig onschadelijk gemaakt. In de 65e minuut dacht Kollum na een scrimmage de 3-2 te scoren, maar deze goal werd afgekeurd wegens hands van een Kollum-speler.

Trainer Ron de Boer wilde geen genoegen nemen met een puntendeling en ging in de 70e minuut aanvallend wisselen. Gerard van Zonneveld kwam voor Johan Schat in het veld en die wissel betaalde zich na 5 minuten uit toen eerstgenoemde de derde kopgoal van de middag maakte na een voorzet van Benjamin Zondervan. Voor Hardegarijp was dit reden om nog eens extra gas te geven. De druk op de goal van Auke Hoekstra werd steeds groter en het was aan de ervaren Kollum-keeper te danken dat de gelijkmaker niet viel.

Naast een geweldige redding wist hij ook op de juiste momenten het tempo even uit de wedstrijd te halen. In de 40e minuut mocht Marinus Hoekstra na een lange blessure-periode weer zijn opwachting maken en het plekje in de spits van Joop Pijnacker overnemen. De laatste minuten van de wedstrijd waren de kansen weer voor Kollum.

Vlak voor het einde van de wedstrijd moest de Hardegarijp-keeper met zijn vingertoppen nog redding brengen na een schuiver van Gerard van Zonneveld. Over de hele wedstrijd bekeken was de overwinning voor Kollum terecht en gaf de 3-2 eindstand de krachtsverhoudingen ook redelijk weer.