8 °C

It Fean/Boelenslaan verliest van Spannum

zo 29 september 2019, 17.30 uur

SPANNUM - Zaterdag stond de wedstrijd van de korfballers van It Fean/Boelenslaan 1 – Spannum 1 op het programma. Vol goede moed stond It Fean/Boelenslaan keurig om 14.00u op het veld in Spannum. Helaas zonder tegenstander, die kwam een kleine driekwartier later. In die driekwartier werd meteen duidelijk dat het vandaag een zware wedstrijd zou worden: harde wind, regen, zon en een slecht veld. Na het inschieten, klonk om 15.30u het startsignaal voor de wedstrijd.

It Fean/Boelenslaan begon scherp aan de wedstrijd, maar toch wist Spannum de voorsprong te pakken door een klein kansje. Niet veel later wist Jan van der Veen deze score weer gelijk te trekken. In de eerste 20 minuten van de eerste helft bleef dit wedstrijdbeeld hetzelfde. Er werd om en om gescoord en het leek erop dat dit een leuke, spannende wedstrijd zou worden. In de laatste 10 minuten van de eerste helft verzwakte het spel van It Fean/Boelenslaan echter, waardoor er werd gerust met een stand van 9-5.

In de rust werd benadrukt dat er meer energie en overtuiging in het spel moest komen, en dat opgelegde kansen moesten worden afgerond. Inmiddels was ook het tweede team van it Fean/Boelenslaan, met twee punten op zak, in Spannum gearriveerd. Stanley van der Hoek mocht meteen het veld in voor Jan van der Veen.

Na de pauze ging het vlaggenschip er weer met z’n allen tegenaan. Toch bleek het gladde veld niet in het voordeel van it Fean/Boelenslaan te werken, waardoor het afronden van kansen erg moeilijk bleek te zijn. De thuisploeg bleek hier minder moeite mee te hebben en wist haar kansen wel om te zetten in doelpunten. Ondertussen waren ook Daniël Kempenaar en Joëlle van der Hoek in het veld gekomen, waardoor er wel meer strijd geleverd kon worden, maar alsnog bleven die belangrijke doelpunten uit. Na zestig minuten spelen werd de wedstrijd dan ook afgefloten bij een stand van 15-7.

Volgende week een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. It Fean/Boelenslaan 1 zal het dan opnemen tegen Lintjo 1 uit Oldeberkoop. Om 15.30u zal de wedstijd starten op sportpark Loanehiem in Boelenslaan.