8.3 °C

TFS pakt volle mep van Olympia

ma 23 september 2019, 10.13 uur

TWIJZEL - Op waarschijnlijk de laatste zomerse zondagmiddag van dit jaar reisden de Kompenijsters af naar Twijzel om het op te nemen tegen Olympia. Voorafgaand al een bijzondere wedstrijd voor Foppe Nicolai, nieuweling bij TFS en afkomstig van de tegenstander van vandaag.

Er werd dus met enige spanning gestart. Meteen werd de toon gezet door de Olympianen door het eerste schot direct door de korf te gooien. Al snel wist aan de andere kant dezelfde Foppe Nicolai de gelijkmaker te maken.

Tot de 3-3 wist de thuisploeg het team van trainer/coach Evert Bron enigszins bij te houden, maar daarna liet TFS zien beter te zijn dan de tegenstander van vandaag. Na doelpunten van Jildou van der Vee, Monique Postma en Marrit Nijmeijer werd de stand voor rust op 4-8 gezet.

Na rust was het Jitze van der Vlugt met de 4-9 middels een afstander die de score wist te openen. Even bleven de doelpunten uit maar de verdediging van TFS liet het aanvalsvak van de Olympianen bijna vijftien minuten niet scoren. Uiteindelijk werd de eindstand beslist op een 6-13 overwinning voor TFS.

Dit bleek een middag te zijn zonder al te veel doelpunten, maar wanneer je je tegenstander op 6 scores weet te houden, kun je over deze middag tevreden zijn.