8.9 °C
Be Quick terechte winnaar tegen SC Veenwouden

zo 22 september 2019, 16.12 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden is de competitie gestart met een thuisnederlaag tegen Be Quick Dokkum. In een matige partij voetbal combineerden de gasten wat gemakkelijker dan de thuisclub, dat erg defensief speelde, en kreeg het ook de betere kansen. De winst was daarom terecht.

De thuisclub kon als excuus aanvoeren dat het nog een aantal belangrijke pionnen miste maar ook de gasten waren nog niet op volledige oorlogssterkte. In de eerste helft gebeurde er bijna helemaal niets wat het vermelden waard is. De thuisclub betrok haar defensieve stelling en de gasten wisten daar geen bres in te slaan. Toch kwam Be Quick na 27 minuten aan de leiding toen Ronald Procee een volkomen onnodige overtreding maakte op Rudolf Banga en Banga zelf de penalty benutte:0-1

De thuisclub werd slechts eenmaal gevaarlijk toen Arjen Haringsma goed voorzette maar Robert Lodewijks en Rinse Procee wisten beide de voet er niet tegen te krijgen. Na rust werd het spelpeil iets beter al werd het nimmer sprankelend. Be Quick kreeg de kans op 0-2 maar Rindert Ykema schoot naast en van dichtbij over. SCV kreeg een mogelijkheid via Arjen Haringsma maar doelman Eelke Kooistra was een sta in de weg.

In de 78e minuut kwam SCV onverwacht op gelijke hoogte toen Ronald Procee zijn eerdere fout goedmaakte door vanaf 18 meter de bal fraai in de kruising te schieten. Arjen Haringsma has een minuut later de 2-1 op de schoen toen hij op rechts doorbrak en de keeper omspeelde. Zijn inzet verdween echter naast het lege doel. In de 80e minuut namen de gasten opnieuw de leiding toen Rudolf Banga na een solo waarbij hij drie man wist te passeren de 1-2 binnen schoot.

In de slotfase probeerde SCV het nog wel maar de gasten kregen nog de beste kans, Rindert Ykema schoot van dichtbij de bal over de ballenvanger.