Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

VV Buitenpost onderuit in Putten

ma 16 september 2019, 15.10 uur

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven in Putten. Zaterdag werd tegen SDC Putten met 3-0 verloren. Kansloos waren de Blauwkes zeker in de eerste helft niet. Een wereldgoal op slag van rust gevolgd door een wonderschone tweede treffer snel in de tweede helft, bleken funest voor de ploeg van trainer Jasper Bouma. “Wij hebben weinig weggegeven, maar als team waren we niet goed genoeg. Snel vergeten en ons richten op de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn”, aldus Bouma.

In de kruising
De eerste kans in de wedstrijd was voor Buitenposter Rik Weening. Zijn schot werd geblokt. Weening, de uitblinker van vorige week, werd stevig aan banden gelegd door een verdediger van Putten. De thuisploeg had meer balbezit, maar kon geen gaatje vinden in de verdediging van Buitenpost.

Na ongeveer een half uur kreeg Rob Dijkstra een goede mogelijkheid om de Blauwkes op voorsprong te zetten. Uit een snelle spelhervatting van Robin Huisman de Jong schoot hij echter tegen de keeper op. Putten had tot dan toe geen uitgespeelde kansen kunnen creëren, maar sloeg net voor de thee dan toch toe. Wilbert Thomassen dribbelde vanaf links naar binnen en krulde de bal precies in de kruising waardoor de uitstrekkende doelman Kevin van der Meulen kansloos was. Bouma: “Een wereldgoal die op een heel vervelend moment kwam. In de rust heb ik gezegd dat er nog een resultaat in zat, omdat het maar 1-0 was.”

Lichtpuntje
Toch leek het geloof bij Buitenpost verdwenen in de tweede helft. Er werd slordig gespeeld en bovendien in een te laag tempo. Een fout in de opbouw achterin bij Buitenpost werd na bijna een kwartier na de hervatting fraai afgemaakt. Thomassen kon voorgeven en de mee opgekomen middenvelder Jordy van Selm hard raak in de bovenhoek. Opnieuw was Van der Meulen geheel kansloos. Daarna was het over en uit voor de gasten. “De ruimtes werden te groot en afspraken werden niet meer nagekomen. Putten kwam een kwartier voor tijd op 3-0 en had nog vaker kunnen scoren. Dat gebeurde gelukkig niet.”

Lichtpuntje was dat aan het eind van de wedstrijd Jelmer Vos, die in de voorbereiding geblesseerd was geraakt, zijn eerste minuten in het vroege seizoen kon maken. “Deze week ons oprichten, hard trainen en opmaken voor Purmersteijn waartegen we een resultaat moeten halen”, zei Bouma.

Opstelling VV Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (66. Aaron Boekhout), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Joost Jesse Visser, Berend Schootstra (66. Jelmer Vos), Rob Dijkstra, Willem de Boer, Jorrit Terpstra, Rik Weening, Rudmer Loonstra (77. Joran Olijve)

Scoreverloop: 45. Wilbert Thomassen 1-0, 58. Jordy van Selm 2-0, 76. Alexander Sijtsma 3-0
Gele kaart: Rik Weening, Berend Schootstra, Robin Huisman de Jong (Buitenpost)

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost