7.2 °C

DTL wint en verliest punt tegen DTS

ma 16 september 2019, 13.38 uur

SURHUIZUM - Zaterdag ging DTL in de 2e speelronde van de competitie op bezoek bij DTS in Surhuizum. Een bekende tegenstander die het vorig jaar ook tegen kwam in de 3e klasse. DTL was prima gestart door een mooie overwinning op Spannum; DTS daarentegen ging met ruime cijfers onderuit tegen promovendus Lintjo. Één ding was zeker; beide teams wilden vandaag vol voor de overwinning gaan.

Om klokslag half vier blies scheidsrechter Kiers voor de startsein van de wedstrijd. Hij zag dat DTS, dat vandaag in de sterkst mogelijke opstelling speelde, gelijk furieus begon en een 2-0 voorsprong wist te pakken. DTL, dat met het vaste basisteam begon, was echter op tijd bij de les en wist al snel weer de stand gelijk te trekken. Er ontspon zich een wedstrijd met veel strijd en kansen over en weer.

De leidsman liet veel toe waardoor er veel mannelijke duels uitgevochten moesten worden. Langzaam maar zeker kreeg DTL dit spel beter onder de knie en wist het afstand te nemen van de thuisvereniging. Ondanks dat de doelpunten vandaag schaars bleken resulteerde dit na 30 minuten korfbal in een 4-6 voorsprong voor DTL.

Het gevoel overheerste dat de wedstrijd onder controle was en dat DTL scorend de 2e helft het verschil moest maken. Alle goede bedoelingen ten spijt; het was DTS die gelijk na rust de marge weer op één goal wist te brengen. DTL bleef echter rustig en beheerst aanvallen en tevens de voorsprong weer uit te breiden. Toen een time-out van de coach van DTS mislukte wist DTL de stand op 6-9 te brengen.

Het was zaak om lange aanvallen op te zetten en de vele kansen die er kwamen af te ronden. Was het pech of was het de verdienste van DTS maar tegen de verhouding in wist DTS in de slotfase toch weer dichterbij te komen. De wedstrijd leek zelfs te kantelen toen de thuisploeg bij een 10-10 stand weer langszij wist te komen. Net nadat DTL coach Wybe Kuipers een aanvallende wissel inbracht wist DTS zelfs een 11-10 voorsprong te pakken. Toen DTS ook nog een makkelijk gegeven strafworp meekreeg leek de wedstrijd gespeeld.

Met nog 10 seconden op de klok werd deze echter gemist en met een ultieme poging in de dying seconds wist uitgerekend de gouden wissel DTL alsnog een verdiend punt te bezorgen.

Een 11-11 einduitslag waarmee beide teams de punten moesten delen. Gezien de absolute slotfase een punt gewonnen maar overall heerste het gevoel dat er zeker een punt verloren was. Dit laatste was ook zeker de verdienste van DTS. DTL zal beter de opgelegde kansen moeten afronden en hiervoor krijgt het zaterdag 21 september de ultieme kans als koploper Invicta op bezoek komt in Hantum. DTL zal er alles aan doen om dan wel de overwinning binnen te halen.