4.5 °C

VV Anjum sluit bekercampagne af met winst

ma 16 september 2019, 11.43 uur

EANJUM - VV Anjum heeft zaterdagmiddag met een ruime 8-2 overwinning tegen ASC ’75 de bekercampagne afgesloten en kan zich op gaan maken voor de competitie.

De serie bekerwedstrijden begon voor Anjum op dinsdagavond 3 september met een thuiswedstrijd tegen WTOC. Deze derby’s staan over het algemeen garant voor veel spanning, fysieke duels en goals. Helaas bleek deze editie voor Anjum net even iets anders te verlopen.

- WTOC
In het begin van de eerste helft was het overduidelijk dat WTOC met aanvallende intenties naar Anjum was afgereisd. WTOC controleerde de wedstrijd, maar Anjum kreeg redelijk snel de controle terug. WTOC was echter de ploeg met de grootste kansen, echter bleek Lolke Dijkstra een uitstekende sta in de weg.

In de tweede helft kreeg Anjum twee uitstekende kansen om de voorsprong te pakken echter slaagde Stephan Overkempe er tot tweemaal toe niet in om keeper Geoffry Hoiting te verslaan. Wat bij Anjum niet lukte kreeg Nyckle Smeding wel voor elkaar. Binnen tien minuten maakte hij de 0-1 en 0-2 en vijf minuten besliste Sybren Bosma de wedstrijd definitief door de 0-3 aan te tekenen.

- BLIJA
Zaterdag 8 september wachtte de uitwedstrijd tegen Blija. Het was duidelijk dat Blija geen angst voor Anjum had, want de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Hierna bleek toch dat Anjum de betere ploeg was, al speelde Blija het eerste half uur behoorlijk mee. Hierna ging het voor Blija snel bergafwaarts want na de 0-1 van Minne Zijlstra was het Pope Bauke Holwerda die binnen kwartier de 0-2, 0-3 en 0-4 aan mocht tekenen. Een ander mooi moment was er op slag van rust voor herintredend keeper Jelle de Jong, die na een blessure van eerste doelman Lolke Dijkstra de komende paar weken het doel van Anjum 1 mag verdedigen. Blija kreeg een penalty toegekend, maar Jelle de Jong wist deze inzet uitstekend te pareren en hield tot dat moment zijn doel schoon.

In de tweede helft was de meeste spanning wel van de wedstrijd af. Wiebe Dijkstra maakte voor Anjum nog de 0-5 en Rindert Meijer maakte met een onhoudbaar schot nog de eretreffer voor Blija, 1-5.

- ASC ‘75
Zaterdag wachtte de laatste ontmoeting in de bekercampagne tegen ASC ’75 uit Augustinusga. Min of meer een wedstrijd om des keizers baard, aangezien WTOC waarschijnlijk toch niet ging verliezen van Blija.

Anjum deed wat het moest doen en liep binnen een half uur uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Mark Jansma (2x), Johan Boersma en Jan Tijtsma. In Blija stond op dat moment een stand van 2-3 voor WTOC op het scorebord.., zou Blija dan toch nog voor een stunt kunnen zorgen?

In de tweede helft zakte Anjum behoorlijk weg en kreeg ASC ’75 meer grip op de wedstrijd. Jan Wiersma en Nick van den Berg maakten op werkelijk magistrale wijze de 4-1 en 4-2. Hierna werd Anjum gelukkig weer wakker en ging het in de laatste twintig minuten weer door waar het in de eerste helft mee begonnen was. Lukas Zijlstra stond nog maar net in het veld toen hij een voorzet van Stephan Overkempe feilloos achter de keeper van ASC ’75 wist te werken, 5-2. Wiebe Dijkstra (2x) en Stephan Overkempe bepaalden de eindstand uiteindelijk op 8-2.

Oh ja.., en doordat WTOC uiteindelijk met 2-5 winst te winnen van Blija zijn zij de ploeg die in de volgende ronde verder mogen gaan bekeren.

Zaterdag 21 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Wykels Hallum. Deze wedstrijd wordt om 14:30u afgetrapt op It Kolkenfjild in Anjum.