6.6 °C
KV Drachten verliest onnodig in eigen huis

ma 16 september 2019, 10.44 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Overgangsklasse A tegen kampioenskandidaat KV Sparta Zwolle. In een gelijk opgaande wedstrijd konden de Drachtsters het goede spel in de slotfase niet omzetten in punten. Zuur puntenverlies, de punten gaan mee naar Zwolle: 15-17.

In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. De start van de wedstrijd was voor Sparta. Drachten kwam voor het eerst op voorsprong met 3-2 en later nog eens met 5-4. Na deze laatste voorsprong wist Drachten, wat qua scores erg afhankelijk was van haar dames, een paar aanvallen niet te scoren. Dit werd direct afgestraft met een serie van drie geslaagde aanvallen voor Sparta. Die zo het eerste echte gaatje sloeg in de wedstrijd naar 5-7. Achteraf blijkt dat dit gat niet meer te dichten is voor de Drachtsters. Het loopt de gehele eerste helft achter de scores van Sparta aan. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een ruststand van 10-12.

Na de rust wordt de lijn van de eerste helft doorgezet. Drachten nadert Sparta continu op 1 doelpunt maar komt maar niet op gelijkt hoogte. Op de tussenstand van 12-14 was er een doelpuntloze fase aangebroken voor Sparta. Dit was het moment voor Drachten om op gelijke hoogte te komen en er misschien zelf voorbij te gaan. Hier kreeg Drachten ook de uitgelezen kansen voor doormiddel van drie strafworpen op rij. Echter werd geen 1 van deze gigantische kansen verzilverd. Wanneer aan de andere kant een strafworp wordt toegekend aan Sparta Zwolle en deze wel verzilverd wordt is Drachten geknakt. Sparta loopt uit tot 13-17 en gooit hiermee de wedstrijd in het slot. Drachten krijgt nog een kleine opleving met de inmiddels in de ploeg gekomen Anouk de Boer maar deze kwam te laat. Drachten verliest onnodig van Sparta Zwolle met 15-17 en doet zichzelf hiermee te kort.

Aanstaande woensdag (18 september) speelt Drachten opnieuw thuis. Ditmaal tegen KV Quick’21/Vlug en Vaardig (G) voor de eerste ronde van de Jan Mulder Beker. Zaterdag zal Drachten haar derde competitieduel uitvechten met KV NKC ’51 in Nijverdal.