Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Gehavend SC Veenwouden wint van GAVC: 2-3

zo 15 september 2019, 9.42 uur

FEANWALDEN - Een zwaar gehavend SC Veenwouden wist in Grou in de laatste bekerwedstrijd tegen het in de zondag eerste klasse uitkomende GAVC met 2-3 te zegevieren. Voor beide partijen stond er niets meer op het spel na verlies in de voorgaande wedstrijden. SC Veenwouden miste onder andere de complete voorhoede maar de vervangers Luc van der Kooi, Joeri Dijk en Arjen Haringsma verrasten in positieve zin.

Al na 7 minuten nam SCV de leiding toen een prima dieptepass van Jordy Weykamp door Arjen Haringsma keurig werd afgerond:0-1 Na 12 minuten had Ronald Procee pech met een enorme pegel op de lat. De volgende tegenslag diende zich aan bij SCV toen Arjen Haringsma dizzy het veld moest verlaten na een harde botsing, de niet geheel fitte Nivard Vrieling was zijn vervanger.

Na 25 minuten kwam SCV op 0-2 toen Henk Jan Procee zijn tegenstander poortte en Joeri Dijk bediende die de bal fraai in de kruising schoot. De thuisclub kon daar in de eerste helft heel weinig tegenover stellen. In de rust haakte bij SCV Klaas van der Veen ziek af en hij werd vervangen door Bauke Reitsma. De thuisclub kwam na rust beter voor de dag en het kreeg kansen maar doelman Wietse Reitsma wist met enkele goede reddingen vooralsnog zijn doel schoon te houden.

In de 68e minuut counterde SCV naar 0-3 toen Luc van der Kooi Joeri Dijk de diepte instuurde die vervolgens de keeper omspeelde en afrondde. De 16-jarige Sander Boorsma mocht bij SCV nog 20 minuten meedoen voor de moegestreden Joeri Dijk. GAVC wist in het laatste kwartier nog dichterbij te komen. In de 75e minuut kopte Guido Cnossen de 1-3 binnen en in de 86e minuut ging doelman Reitsma in de fout waardoor Okkie den Boom simpel voor 2-3 kon zorgen. Hierbij bleef het in deze laatste test voor de competitie, waarin SCV start met een thuiswedstrijd tegen Be Quick (D).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.7%
Nee  
54.9%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!