Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
Dokkumer schopt vriend ziekenhuis in: werkstraf
Het slachtoffer liep een flinke hersenschudding op, maar wrok koesteren jegens de verdachte doe hij niet

Dokkumer schopt vriend ziekenhuis in: werkstraf

ma 9 september 2019, 15.00 uur

LEEUWARDEN - ‘Ik ben totaal geen ruziezoeker’, zei een Dokkumer (23) maandag tegen politierechter Monique Dijkstra. De man zat echter niet voor niks in het beklaagdenbankje: tijdens de laatste Koningsnacht had hij op de Markt in zijn woonplaats iemand tegen het hoofd getrapt. Het slachtoffer lag op de grond toen de Dokkumer uithaalde en moest per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Eigen maat ziekenhuis in geschopt
Het meest wrange was dat later bleek dat de Dokkumer zijn eigen maat het ziekenhuis in had geschopt. Hij was omstreeks vier uur ‘s nachts betrokken geraakt bij een ruzie tussen twee groepen. Hij had een paar klappen in het gezicht gekregen. ‘Toen ging het licht uit’, zei de Dokkumer. Dat gold ook voor zijn maat, de Dokkumer had hem letterlijk knock-out geschopt. De beelden verschenen de volgende dag op Dumpert.nl. Hij kon er amper naar kijken.

Nog steeds nachtmerries
‘Dit heb ik nooit zo gewild, niemand verdient dit. Het doet nog elke dag pijn, ik heb er nog steeds nachtmerries van’, zei de verdachte. Hij moest zelfs hulp zoeken om het een plekje te geven. Hij en het slachtoffer zijn nog steeds vrienden. De jongen liep een flinke hersenschudding op, maar wrok koesteren jegens de verdachte doe hij niet. ‘We hebben het nog altijd gezellig, ik ben blij dat hij mij heeft vergeven’, zei de Dokkumer.

Een heel ernstig delict
Op basis van de richtlijnen had officier van justitie Marco van den Broek een gevangenisstraf kunnen eisen. ‘Dit is een heel ernstig delict’. Hij deed het niet: de Dokkumer had een blanco strafblad en Van den Broek achtte bovendien een vrijheidsstraf ‘niet wenselijk’. Hij eiste een werkstraf van 120 uur. De rechter nam de eis over. Dijkstra zei nog wel dat ze ‘enorm was geschrokken’ van de uithaal. Hoewel de Dokkumer had gezegd dat hij niet bijster veel had gedronken, zag de rechter de alcohol toch als een belangrijke factor. ‘Ik zie in heel veel zaken dat het drinken van alcohol niet veel moois met zich meebrengt’.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!