10 °C

It Fean/Boelenslaan wint van Sparta Zevenhuizen

ma 9 september 2019, 11.50 uur

SURHUISTERVEEN - Na een pittige voorbereiding, met een geheel nieuwe selectie, stond zaterdag 7 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma: It Fean/Boelenslaan 1 – Sparta Zevenhuizen 1. Door de vernieuwing, en vooral verjonging, van de selectie, moest eenieder zichzelf weer bewijzen voor een plekje in de basis van het eerste team. It Fean/Boelenslaan bestaat nu uit: Jan Boomsma, Jan van der Veen, Lubbert-Jan Dijk, Simon Kempenaar, Nynke Spijker, Grietje de Bruin, Esther Brouwer en Anna Kok. Met een aantal zenuwen in de maag werd de wedstrijd om 15.30u op Sportpark Loanehiem, in Boelenslaan gestart.

It Fean/Boelenslaan wist de openingsscore meteen op haar naam te schrijven, door een mooi afstandsschot van debutant Esther Brouwer. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. Het strakke verdedigende werk resulteerde in een 1-1 tussenstand na 10 minuten te hebben gespeeld. Het vlaggenschip bleef geduldig korfballen, maar er werden te vaak slordige fouten gemaakt. Sparta wist hierdoor een gaatje te slaan van 2-6 tot 5 minuten voor de pauze.

De ingevallen Stanley van der Hoek wist nog een keer te scoren, maar Sparta was niet van plan om de voorsprong nog weg te geven en scoorde maar liefst drie keer op rij, tussenstand: 3-9. Met nog 2 minuten op de klok wisten Esther Brouwer en Jan van der Veen de schade enigszins te beperken, door beide nog een keer te scoren. Met een stand van 5-9 werden de kleedkamers opgezocht.
Na de rust kwam It Fean/Boelenslaan goed uit de startblokken. Door twee doelpunten van, eveneens debutant, Anna Kok en een doelpunt Stanley van der Hoek was de spanning direct weer terug; 8-9.

Sparta herpakte zich en wist het gaatje weer te vergroten naar drie doelpunten. It Fean/Boelenslaan kwam steeds dichterbij een voorsprong, maar Sparta wist op de cruciale momenten te scoren. Met nog tien minuten te spelen stond de ‘oude garde’ van It Fean/Boelenslaan op, waardoor de stand toch gelijkgetrokken werd; 12-12. Weer wist Sparta het initiatief te nemen, maar It Fean/Boelenslaan kon vrijwel direct de aansluitingstreffer scoren. In de laatste vier minuten van de wedstrijd wist Sparta nog een laatste sprint in te zetten, waardoor er een stand van 13-16 op het scorebord genoteerd werd. Beide teams wisten nog een keer te scoren, toen de wedstrijd bij een stand van 14-17 tot een einde gefloten werd.

Volgende week staat de wedstrijd Invicta/Frigro 1 – It Fean Boelenslaan 1 op het programma. De wedstrijd zal om 15.30u op Sportpark Baensein in Kollum worden gestart.