5 °C

KV Drachten wint 1e wedstrijd in Overgangsklasse

zo 8 september 2019, 19.06 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde haar eerste wedstrijd in de Overgangsklasse A uit bij AVO in Assen. Drachten was messcherp en wist in de eerste helft al een gat te slaan en dit te behouden tot het laatste fluitsignaal. Drachten wint overtuigend in Assen: 13-21.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor AVO. Na ongeveer 6 minuten begon Drachten op stoom te raken en werd een 3-1 achterstand omgezet in een 3-9 voorsprong. Na deze 0-8 run van Drachten werd de wedstrijd qua spel weer genivelleerd. AVO kon dit alleen niet uitdrukken in scores omdat Drachten simpelweg mee bleef scoren. Waar AVO afhankelijk was van een aantal individuele kwaliteiten van haar sleutelspelers was Drachten dit niet. Drachten scoorde en speelde over alle 8 schijven waardoor AVO verdedigend geen grip kon krijgen. Naast de makkelijke scores was ook het rebound-overwicht van Drachten een punt waar AVO lastig mee om kon gaan. Met name Wilfred Oostra en Siemen Jan Miedema waren heersers in de korfzone. Met een ruststand van 7-12 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de rust leek het er even op dat AVO-coach Maarten Eusterbrock de juiste snaar geraakt had want zijn ploeg schoot werkelijk uit de startblokken. Na 2 snelle doelpunten kwam er weer wat leven in de ploeg en leek het steeds rooskleuriger te worden voor de Assenaren. Echter stond Drachten precies op het juiste moment op en kreeg het met Anouk de Boer in de ploeg nog wat extra aanvallende kwaliteiten. De genadeklap, bleek uiteindelijk. Met een gat van 6 doelpunten en nog 10 minuten te spelen zou je zeggen dat dit nog wel te herstellen is voor AVO maar de tank was leeg. Deze spectaculaire wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Scheidrechter Riejander Deen blies voor het laatst op de eindstand van 13-21. De ploeg van Michel Daling pakt direct de eerste speelronde de volle buit en leidt in de Overgangsklasse A.

Volgende week treedt Drachten aan voor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sparta Zwolle om 15:30 uur.