Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Leeuwarder Zwaluwen - SC Veenwouden: 0-4

zo 8 september 2019, 13.10 uur

LEEUWARDEN - Ook de tweede bekerwedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen Leeuwarder Zwaluwen leverde een ruime nederlaag op voor SC Veenwouden dat alleen in de eerste 35 minuten gelijke tred kon houden met het kwalitatief betere Zwaluwen. De thuisclub ging fris van start en dat leverde in de eerste vijf minuten een drietal kansen op.

Rinse Procee zette tweemaal goed voor op Wytze Veenstra waarna de gasten alle moeite hadden Veenstra van scoren af te houden. Daarna kreeg Stefan Jan Sijtsma een goed schietkans, doelman Karsten Waterlander wist met de vuisten redding te brengen. Daarna namen de gasten het initiatief en kreeg het mogelijkheden via Stan Vaatstra die een voorzet van Arton Musliu naast tikte en Jaring Wouterlood van Doesburg die de vuisten van doelman Jakko Veldstra testte. In de 35e minuut namen de gasten de leiding toen Arton Musliu succes had met een fraaie lob over de keeper: 0-1.

In de 40e werd het 0-2 toen Klaas van der Veen zwak uitverdedigde. Doelman Veldstra wist in eerste instantie het schot van Jeton Musliu nog te keren maar daarna had Jaring Wouterlood van Doesburg succes met een afstandsschot in de kruising.

In de tweede helft kwam de thuisclub nauwelijks in het stuk nog voor. Zwak verdedigen van de thuisclub gaf Jordy van Loon de ruimte voor een afgemeten voorzet op Jeton Musliu: 0-3 In de 55e minuut werd het 0-4 toen Robin Kleefstra een voorzet van Jeton Musliu afrondde. Jordi Weykamp had in de 65e minuut de eer van SCV nog kunnen redden toen hij vrij voor de keeper verscheen maar zijn schot ging net naast. De gasten bleven daarna goed combineren maar gescoord werd er niet meer omdat doelman Veldstra nog een aantal malen knap redding wist te brengen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!