13.1 °C

Rood-Wit 1 wint van De Granaet 1

zo 8 september 2019, 12.48 uur

DOKKUM - Zaterdag stond voor de selectie van De Granaet de eerste competitiewedstrijden weer op het programma. Na geoefend te hebben tegen Harich 1 en DTG 1, mocht de selectie tijdens het admiraliteitsweekend de competitie starten in Wezep.

Om 14:00 begon het tweede aan hun wedstrijd tegen Rood-Wit 2. In het begin van de wedstrijd was de ploeg uit Gelderland scherper dan De Granaet. Ondanks dat de ploeg bijna de hele wedstrijd de leiding nam, wist het tweede gedurende de tweede helft weer op een gelijk aantal doelpunten te geraken. In een spannende eindfase van de tweede helft wist de Granaet ook nog een aantal keer op voorsprong te komen. Dit wist Rood-Wit toch helaas toch weer goed te maken. Met een eindstand van 17-17 werd er afgefloten.

Om 15:30 werd de Wedstrijd Rood Wit 1 - De Granaet 1 ingefloten door M. Hulleman. De eerste helft van de Granaet ging het verdedigen prima, maar werd er slordig aangevallen waardoor de ploeg slechts drie doelpunten wist te maken. Beide ploegen gingen met een 3-9 ruststand de kleedkamers in.

Na de pauze kwam de Granaet beter uit de kleedkamer. Er werd volop strijd geleverd en kansen werden afgerond. Ondanks dat de ploeg de tweede helft nog 15 doelpunten wist te maken, bleef Rood-Wit ook meescoren. Eindstand: 18-22 verlies.

Volgende week speelt het eerste haar eerste thuiswedstrijd tegen Oerterp/VKC 1. De wedstrijd begint om 15:30 uur. Daarvoor zal het tweede van de Granaet aantreden tegen CSL 3. De selectie hoopt op veel publiek langs de zijlijn.