Account
Logo
Zoeken
11.4 °C

Geslaagde Ropta-Boys kick-off

ma 26 augustus 2019, 11.21 uur

EASTERNIJTSJERK - Zaterdag heeft de v.v. Ropta Boys het seizoen 2019-2020 geopend met een zeer geslaagde Kick-off dag. De gehele Ropta Boys familie werd uitgenodigd voor het samenzijn en het uitvoeren van verschillende activiteiten voor de leden, vrijwilligers en natuurlijk niet te vergeten de toekomst in de vorm van onze jeugd.

Onder leiding van de bestuursleden Wiebe Dijkstra, Douwe Jaap Meinsma en Bas Dijkstra en overige commissieleden werd het een geslaagde Kick-off van het seizoen 2019-2020. De dag werd uiteindelijk grandioos afgesloten met een ere - en afscheidswedstrijd met in de hoofdrol de afscheidnemende spelers Arend Castelein, Jan Pzn Braaksma, Martin Kool, Edwin de Vries en Simon Dijkstra van Ropta Boys 1.

De dag begon met koffie en vanaf 9.00 uur werd de mooie Ropta Boys accommodatie onder handen genomen door leden, vrijwilligers en onderhoudscommissie om diverse schoonmaak- en herstelwerkzaamheden te verrichten. Maar liefst meer dan 60 vrijwilligers waren komen opdagen om werkzaamheden te verrichten op en rondom de Ropta Boys accommodatie. Na deze werkzaamheden en eerdere werkzaamheden tijdens de vakantieperiode is de Ropta Boys accommodatie weer up to date voor het nieuwe voetbalseizoen 2019-2010.

Zaterdagmiddag waren er diverse jeugdactiviteiten van Jo/Mo 9 tot en met Jo/Mo 17. Dit was een schot in de roos. Maar liefst meer dan 70 kinderen hadden zich aangemeld voor een prachtig spellencircuit. Ondanks de warmte was het geslaagd. Er was voldoende water, chips en ijs aanwezig voor de jeugd. Daarnaast was de kantine de gehele dag open voor een hapje en een drankje. DJ Kees zorgde voor de muzikale gezelligheid en tevens was er gelegenheid om kleding te kopen of te bestellen van de Ropta Boys Kleding lijn. Na deze activiteiten werd de dag afsloten met de wedstrijd tussen Ropta Boys All Stars versus het huidige Ropta Boys 1.

ROPTA BOYS ALL STARS - ROPTA BOYS 1: 1-1
Het werd afgelopen zaterdagavond een legendarische wedstrijd, welke tot in de puntjes was voorbereid door de grote inspirator, animator en organisator Kees Kool. Dit in nauwe samenwerking met Tjidsger Braaksma en Jan Meindert Castelein. Maar vooral Kees Kool heeft ervoor gezorgd dat het afgelopen zaterdagavond één groot succes werd met ontzettend veel publiek langs de lijn.

Tevens hadden de drie genoemde heren ervoor gezorgd dat er vele oud Ropta Boys 1 spelers waren en enkele trainers, leiders, verzorger, fotograaf en verslaggever om de afscheidnemende spelers een onvergetelijke avond te bezorgen. Maar dit was nog niet alles. In de afgelopen maanden heeft Kees Kool van een ieder die was uitgenodigd, van de Ropta Boys All Stars tot de afscheidnemende spelers, een collage gemaakt. In deze collage werden de uitgenodigde personen geëerd voor wat ze hebben betekend voor Ropta Boys en tevens was de collage voorzien van oude foto’s uit het verleden van de desbetreffende personen.

Dit was wekelijks, soms dagelijks te volgen via facebook. Een heidens karwei, maar uiteindelijk schitterend hoe Kees Kool dit samen met Jan Meindert Castelein voor elkaar heeft gekregen. Een meer dan welverdiend compliment is op zijn plaats voor Kees Kool, Tjidsger Braaksma en Jan Meindert Castelein.

Na dit vele voorbereidende werk werd de afscheidswedstrijd op het zonovergoten sportpark “De Fiver” , net als de voorbereiding ook een groot succes. Voorafgaande aan de wedstrijd werden de 5 afscheidnemende spelers één voor één toegesproken door uitgenodigde oud-trainers Wietse van der Veen, Oane Westra en Dick Groen. Als eerste werd Martin Kool toegesproken door Wietse van der Veen. Helaas moet Martin Kool stoppen om fysieke klachten. Hij werd met name in de het afgelopen seizoen elke wedstrijd speelklaar gemaakt door verzorger Leendert Adema (Baransu).

Martin Kool was 4 seizoenen geleden samen met tweelingbroer Kees Kool overgekomen van Be-Quick Dokkum om samen te spelen met zijn broer en om met Ropta Boys te promoveren naar de 3e klasse KNVB. Dit is gelukt, mede door de enorme inzet en kopkracht van Martin Kool. Hij stond in alle opzichten zijn mannetje.

Als tweede werd afscheid genomen van Edwin de Vries. Hij speelde 6 seizoenen in de Ropta Boys hoofdmacht. Edwin de Vries moet stoppen, wegens zijn maatschappelijke carrière. Hij kan sport en werk niet meer combineren. Edwin heeft zich zes seizoenen meer dan verdienstelijk gemaakt op het middenveld van Ropta Boys. Hij was het feestnummer die tevens goed kon voetballen.

Als derde werd afscheid genomen van Simon Dijkstra. Fysieke klachten zijn ook bij Simon Dijkstra de reden dat hij een stapje lager gaat voetballen bij Ropta Boys. Simon Dijkstra speelde vroeg in Ropta Boys 1. Als 16-jarige stond hij in Ropta Boys 1 en nu 10 seizoenen later moet hij noodgedwongen stoppen. Jammer, want Simon wilde altijd hard werken en nooit een duel uit de weg gaan. Volgens oud trainer Wietse van der Veen was hij zeer goed coach baar. Simon Dijkstra was multifunctionele speler, want hij speelde in de spits en later zelfs als back.

De twee laatste afscheidnemende spelers werden toegesproken door oud-trainer Oane Westra. Twee routiniers. Oane sprak eerst Jan Pzn Braaksma toe. Jan Pzn Braaksma speelde maar liefst 16 seizoenen in Ropta Boys 1. Hij is met Ropta Boys opgeklommen van de 6e klasse KNVB naar de 3e klasse KNVB zonder kampioen te worden. Als Ajax supporter kon Oane Westra het niet laten om Feijenoord supporter Jan Pzn Braaksma nog even fijntjes mee te delen dat Feijenoord één keer kampioen is geweest in deze afgelopen 16 jaar.

In deze 16 jaar heeft Jan Pzn Braaksma privé het nodige meegemaakt na het overlijden van zijn vrouw. Met veel karakter en een zeer positieve instelling heeft hij zich daar samen met familie en vrienden doorheen geknokt. Als speler centraal achterin bij Ropta Boys hebben wij 16 seizoenen van Jan Pzn Braaksma genoten. Nu naar Kollum, dichtbij huis wordt hem alle succes toegewenst. Als laatste werd toegesproken Arend Castelein. Maar liefst 26 seizoenen actief in de hoofdmacht.

Niet alleen bij Ropta Boys. Arend begon met 5 seizoenen Ropta Boys, 4 seizoenen bij ONT, opnieuw 2 seizoenen Ropta Boys, 3 seizoenen Broekster Boys, 8 seizoenen Ropta Boys, 2 seizoenen WTOC en tot slot opnieuw 2 seizoenen Ropta Boys. Arend Castelein wilde een keer kampioen worden en dit lukte uiteindelijk samen met zijn maat en trainer Oane Westra bij WTOC. Centraal achterin werden maar liefst 68 punten behaald in het kampioensjaar bij WTOC. Door een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid, duidelijke eigen mening en altijd willen winnen waar dan ook. Dit tekende de mentaliteit van alleskunner Arend Castelein. Door deze eigenschappen botste het zo nu en dan met trainers.

Ondanks de vele verenigingen blijft Arend Castelein een Ropta Boys clubman die betrokken is bij de jeugd. Hij heeft een jeugdplan voor Ropta Boys geschreven en tevens hopen en rekenen wij erop dat hij nog tot in lengte van dagen blijft voetballen bij zijn club Ropta Boys. Je zou bijna vergeten dat er nog is gevoetbald. Uiteindelijk wisten de 5 afscheidnemende spelers samen met uitgekozen Ropta Boys All Stars het huidige Ropta Boys 1 in bedwang te houden. Onder leiding van scheidsrechter Yme Braaksma werd er tussen Ropta Boys All Stars en Ropta Boys 1 twee keer een half gevoetbald. Het werd een vermakelijke wedstrijd op een prachtige zonnige zaterdagavond.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dit wel met de kanttekening dat de meeste spelers aan Ropta Boys 1 zijde zaterdagmiddag nog een toernooi hadden gespeeld in Leeuwarden. Maar na 3 minuten had de afscheidnemende Simon Dijkstra kunnen scoren, maar dit werd verhinderd door de sliding makende gelegenheids laatste man Geert Linthof. Even later kreeg Rota Boys 1 via Jacob Mooibroek de gelegenheid te scoren, maar hij schoot net naast.

Na 10 minuten spelen kwam er een stuk ervaring in het All Stars team. Nick Mellink, Jack van der Vorst en Martin Talstra betraden het veld. De laatste, Martin Talstra, gaf in de 15e minuut meteen zijn visitekaartje af. Een echt wonderschone voorzet van nog steeds sierlijk voetballende Nias Buisman werd even fraai door Martin Talstra in de kruising gekopt voor de 0-1. In het vervolg van de eerste helft waren er kansen over en weer. Nias Buisman schoot alleen voor de keeper net naast en Ids Simon de Beer en Jimke Haaksma deden eigenlijk hetzelfde aan de kant van Ropta Boys 1.

Vermeldenswaardig was nog het feit dat Jack van der Vorst eerst de lachers op zijn hand kreeg via een knieval, maar een paar minuten later applaus kreeg wegens het poorten van twee tegenstanders. In de tweede helft kregen de All Stars het moeilijker. Er kwamen veel spelers met pijnklachten. Lies, hamstring en blaren hielden enkele spelers aan de kant. Het werd puzzelen voor de oud trainers Wietse van der Veen en Oane Westra. De gelijkmaker bleef hierdoor ook niet uit. Een pass van Hendrik Willem van der Vorst op Frans Postmus betekende de bekeken gelijkmaker. (1-1)

Het laatste wapenfeit van de All Stars was een voorzet van Nias Buisman op de afscheidnemende Jan Pzn Braaksma, maar zijn laatste balcontact voor Ropta Boys kopte hij net over. Bijna leek Ropta Boys 1 nog te winnen, maar een schot van Jimke Haaksma werd gepakt door Tjidsger Braaksma. In de slotminuut was het zover. De afscheidnemende spelers Martin Kool, Edwin de Vries, Simon Dijkstra, Jan Pzn Braaksma en Arend Castelein kregen een publiekwissel. Na afloop werden de 5 heren ontzettend bedankt voor hun jarenlange inzet en kregen uit handen van organisator Kees Kool namens de All Stars een actiefoto van een ieder verwerkt in plexiglas. Zo werd er een waardig afscheid genomen van deze beeldbepalende spelers van Ropta Boys. Na dit schitterend afscheid was er genoeg gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje met muzikale omlijsting van de duizendpoot binnen de v.v. Ropta Boys, Kees Kool. De Ropta Boys Kick-off dag werd hierdoor een groot succes. Tevens hopen wij als Ropta Boys familie op een goed en mooi seizoen 2019-2020.

Verslaggever Jan Torensma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt