Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Foto: Klaas Elzinga

VVT verdiend winnaar Meku Proline-toernooi

ma 26 augustus 2019, 11.16 uur

HARKEMA - Het 23ste Harkemaster regiotoernooi - dit jaar opnieuw gesponsord door Meku Proline - is gewonnen door VVT. Nadat het elftal uit Twijzelerheide in de groepsfase vakkundig af had gerekend met Houtigehage en Suameer, klopte het in de finale ook gastheer en favoriet Harkema-Opeinde met 2-0. Hoewel deze uitslag op papier enigszins verrassend was te noemen, kreeg het toernooi met deze uitkomst de winnaar die het verdiende. VVT was over de gehele middag de meest constante ploeg en lijkt ten opzichte van het vorige jaar een heel aardige kwaliteitsimpuls te hebben ondergaan.

He toernooi begon met de wedstrijden Harkema Opeinde-ASC en Suameer-Houtigehage. Bij beide duels kwam dezelfde uitslag op papier: 2-0. Bij de ontmoeting tussen de gastheer en ASC was dit een zuinige uitkomst. Het was hier een halfuur lang eenrichtingsverkeer. Voor de helftwisseling hielp Paul van der Heide een prima kans om zeep op aangeven van Jouke Spoelstra. Even later was aangever Spoelstra zelf bijna trefzeker. Een voorzet van hem werd door de ASC-goalie verkeerd getaxeerd. De keeper kon opgelucht ademhalen. De bal ketste op de paal.

Vlak na de pauze was het raak. Alex van der Tuin zette goed door en bracht de bal met een sliding bij Daniël Postma. Vanuit een vrij lastige positie vond Postma de verre hoek. Drie minuten later miste Hilbrand Benedictus in kansrijke positie. Hij herstelde de misser binnen de minuut. Door zwak uitverdedigen aan Stynsgeaster zijde kwam Benedictus meteen weer in balbezit. Hij speelde Daniël Postma aan, die de bal fraai in het dak van het doel ramde. Zonder een kans weg te geven speelde Harkema de partij uit. Op veld B versloeg Suameer de titelwinnaar van 2017: Houtigehage. Een eigen treffer en een doelpunt van Rikus Venema brachten "De Skiepekoppen" de zege.

In ronde 2 deed Surhuisterveen een goede stap om de finale te behalen. De oranjehemden klopten ASC zet 4-0 en hadden daardoor aan een puntendeling in het laatste groepsduel genoeg om de finale te behalen. Voor de Feansters scoorden Joeri Feenstra, Wesley de Vries, Leon van Dijk en Bart Bosgra. Op veld B manoeuvreerde VVT zich in een zelfde positie door Houtigehage met 3-1 te verslaan. De Hagenaren kwamen nog wel op 0-1 door een prima kopbal van Dirk de Vries. Daarna was het vooral VVT dat de klok sloeg. Henk Jan Vogt (2x) en Friso Bosma drukten dit uit in de score. Zo had ook VVT aan een punt genoeg in de tweede en laatste groepswedstrijd. Het werden uiteindelijk drie punten. Suameer werd soeverein teruggewezen. Het werd 2-0 waarbij de doelpunten op naam kwamen van Siemen Sake Kamstra en Patrick Wagter.

Op veld A werd tegelijkertijd "De Slach om de Feansterfeart", oftewel Harkema Opeinde-Surhuisterveen afgewerkt. Het was de thuisploeg die in de beginfase door het oog van de naald kroop. Wesley de Vries dook na een lange bal alleen voor Harkema-keeper André de Graaf op. De Graaf kon de lob van De Vries net beroeren, maar het leek niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Langzaam stuiterde het leder op het lege doel af. Vlak voor de doellijn redde Marten Pieter Hoeksma met behulp van de paal. Het zou het enige wapenfeit van Surhuisterveen in aanvallend opzicht zijn. Harkema trok de partij naar zich toe en kwam kort voor de pauze op 1-0. Hilbrand Benedictus rondde een pass van Hille Postma af met een strakke knal in de korte hoek. Het zou nog mooier worden voor de doelwisseling. Twee minuten later knalde Hille Postma van een meter of twintig de bal op prachtige wijze in de winkelhaak. De tweede helft was door dit doelpunt tot een formaliteit verworden. Alleen Joeri Groenhof kreeg de handen nog op elkaar door op kalme wijze de 3-0 te scoren.

Door de ruime zege ging Harkema de eindstrijd tegen VVT in als grote favoriet. Dat kwam er nooit uit. De Twijzelerheidsters kwamen vroeg in het duel op 0-1 door Richard Kempenaar. Die voorsprong kwam nimmer in gevaar. Het leek er op dat Harkema het kruit had verschoten. In de slotfase scoorde Liekele Vogt nog de 0-2. Voor de ploeg uit "De Heide" een mooi succesje na enkele in sportief opzicht magere jaren. Op de andere velden werden nog twee wedstrijden afgewerkt. Surhuisterveen werd derde door een minimale zege op Suameer (doelpunt Leon van Dijk). Houtigehage werd vijfde door ASC dankzij twee treffers van Lars Vegter met 2-0 over de knie te leggen.

Voor de volledigheid alle uitslagen:
Poule A
Harkema Opeinde-ASC 2-0
ASC-Surhuisterveen 0-4
Surhuisterveen-Harkema Opeinde 0-3

Poule B
Suameer-Houtigehage 2-0
Houtigehage-VVT 1-3
VVT-Suameer 2-0

Finale: Harkema Opeinde-VVT 0-2
Plek 3/4: Surhuisterveen-Suameer 1-0
Plek 5/6: ASC-Houtigehage 0-2

Na afloop werden de arbiters - Jos Vonk uit Hurdegaryp, Jappie Kooistra uit Drachten en Johannes van Houten uit Surhuisterveen - bedankt voor bedankt voor bewezen diensten. Met een barbecue die op volle toeren draaide en livemuziek van Johan van der Donk volgde er een uiterst gezellige derde helft.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!