Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Wandelweekend in Driezum/Wâlterswâld

wo 21 augustus 2019, 12.34 uur

DRIEZUM - Aankomend weekend op 30 en 31 augustus is het weer zover, het jaarlijks terugkerende Wandelweekend in Driezum/Wâlterswâld.

De organisatie heeft samen met zijn sponsoren en vrijwilligers dit jaar weer kosten noch moeite gespaard om er voor de wandelaars een spektakel van te maken. Zo zijn er weer mooie, gevarieerde routes uitgestippeld, zal de wandelaar weer worden voorzien van een heerlijke catering en zullen de wandelaars in de nacht weer door sfeervol verlichte paden wandelen.

De start van de Kennedymars en de 25 en 40 km Nachtmars zijn op vrijdag 30 augustus om 22.00 uur. Het startschot zal worden gelost door onze ‘special guest’. Na de start verdwijnen onze deelnemers in de nacht om te genieten van de overweldigende stilte en rust.

Een tocht die speciale aandacht verdient is de 18 van ’19, die op zaterdag 31 augustus wordt gelopen. Tijdens de tweede editie van deze tocht zijn alle facetten van een culturele wandeling weer goed vertegenwoordigd. Cultuur snuiven, muzikale ondersteuning en genieten van de natuur, het is allemaal onderdeel van deze bijzondere wandeltocht. Zo werd er vorig jaar een bezoekje gebracht aan de Bonifatiuskapel en was er een proeverij van eigen gemaakt zuivelproducten op een boerderij. De route wordt door de organisatie vooraf niet gepubliceerd en is dus voor iedere deelnemer een verrassing. Bij de start krijgen de deelnemers een informatieblad met daarop allerlei grappige en interessante weetjes over de route en omgeving.

Een tocht die ook zeker bijzonder te noemen is is de Kennedy Juniormars. Onze (veelal) jonge deelnemers leggen hierbij een route van maar liefst 8 km af. Halverwege de route kan er even uitgerust worden bij de stempel- en cateringpost. Met een mooie medaille bij de finish zijn dit de 80 km lopers van de toekomst!

Zoals u ziet is er met wandelafstanden variërend van 8 tot 80 km tijdens het wandelweekend voor ieder wat wils. Het belooft weer een prachtig sportief weekend te worden!

U kunt zich voor de Kennedymars, 25 km Nachtmars en de 40 km Nachtmars nog inschrijven tot woensdag 28 augustus 23:59 uur via de online inschrijftool op www. sportdriewo.nl. Er is een mogelijkheid voor avondinschrijving tegen een toeslag van €5.

Voor de dagtochten (18 van ’19 en de Juniormars van 8 km) is het niet nodig vooraf in te schrijven. U kunt zich zaterdag 31 augustus tussen 08.00 en 09.00 uur inschrijven bij de Nije Warf in Wâlterswâld.

Mocht u zelf geen wandelfanaat zijn maar vind u het wel leuk om sfeer te komen proeven? Kom dan langs in de Nije Warf, hier is een gezellig terras met een uitgebreid muziekprogramma. Ook is er voor de jeugd een springkussen aanwezig.

Kijk voor het volledige programma op www.sportdriewo.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer