Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
Hoe ziet de toekomst van de auto eruit?
Kwestie van tijd voor de auto door een computer wordt bestuurd en wij dat de normaalste zaak van de wereld vinden

Hoe ziet de toekomst van de auto eruit?

di 13 augustus 2019, 17.15 uur

LEEUWARDEN - De toekomst van de auto, zoals wij die nu kennen, ziet er over een aantal jaar toch echt heel anders uit. Dat merk je al met de dieselmotor. Deze verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld. De benzinemotor laat echt niet lang op zich wachten.
Kwestie van tijd voor de auto door een computer wordt bestuurd en wij dat de normaalste zaak van de wereld vinden.

Het verlies van nostalgie
Stap in de auto en je wordt overvallen door een zekere vrijheid, waarbij jij de regie hebt. Immers, jij bent het die de auto bestuurd, betast en verzorgd. Wanneer we dit uit handen geven, zal de auto, zoals we die kennen nostalgie worden, want een elektrische auto is niet romantisch. Je hoort het vertrouwde geluid van de motor niet meer en je hoeft hem misschien niet eens meer echt te besturen.
Je zou bijna kunnen zeggen dat een dergelijke auto gelijk is aan het openbaar vervoer, waar je als passagier passief deelneemt, zonder de regie te hebben over die heilige koe.

Natuurlijk, de ene juicht dit toe, terwijl de ander bang is dat de auto van nu, nostalgie zal worden. Feit blijft dat er veel zal gaan veranderen. Denk aan het onderhoud van de auto en/of de verzekering.

Wat kunnen we gaan verwachten?
Naast een statussymbool, wat de auto toch altijd wel zal blijven, wordt de elektrische auto ook gezien als een aansluiting op de huidige tijd, waarbij chips, computers en resets erbij horen. Gelijktijdig zien we dat het individuele bezit zal gaan afnemen als de elektrische auto, met alle snufjes er zal zijn. De wegen zijn vol. Vele files domineren de de snelwegen en een app, waarin een auto komt voorrijden ligt echt niet ver in de toekomst.
Alles moet schoner, veiliger en efficiënter.

Best vreemd als je je bedenkt dat toen de auto werd uitgevonden, het enkel de rijken waren die zich er eentje konden veroorloven. Dat er een nieuwsitem was op de televisie toen zich de eerste file vormde en het de mensen, die in de file stonden, niet lang genoeg kon duren. Zo nieuw was het fenomeen file.

Veranderingen zijn niet van deze tijd
Hoe snel dat allemaal ook gegaan is. De elektrische auto is er al en wordt ook doorontwikkeld. Onze kleinkinderen zullen vol ongeloof naar onze verhalen luisteren, waarin we alles nog zelf verzorgden. Het rijden, het kaartlezen en de bezoekjes aan de garage voor het onderhoud en APK. Ook iets dat onze kleinkinderen op een andere manier gaan ervaren dan wij nu doen.

Autoverzekering
Of je nou een elektrische auto hebt, een elektrische auto op zonne-energie of een auto op brandstof, een autoverzekering is natuurlijk altijd noodzakelijk. Het is dan wel belangrijk dat je een auto verzekering kiest die past bij jouw situatie. Via Autoverzekering.nl kun je jouw autoverzekering vergelijken met elkaar en uiteindelijk afsluiten. Zo zijn worden alle grote aanbieders van autoverzekeringen meegenomen zoals Allianz Direct, ANW, Allsecur etc. zodat je gegarandeerd de beste optie vindt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!