Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
Te weinig personeel: zwembad deze zomer dicht
© WâldNet |  De zomeropenstelling van vorig jaar was een succes en is door de klanten positief ontvangen, het krijgt alleen geen vervolg

Te weinig personeel: zwembad deze zomer dicht

wo 3 juli 2019, 13.00 uur

BURGUM - In tegenstelling tot vorig jaar gaan de deuren van zwembad De Wetterstins in Burgum deze zomer niet open. Ondanks dat de zomeropenstelling in 2018 een succes was, komt er voor de aankomende vakantieperiode omdat er onvoldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar geen vervolg.

De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel drong vorig jaar aan op de zomer openstelling. Na de vakantieperiode kwam er een evaluatie. "De zomeropenstelling van vorig jaar was een succes en is door de klanten positief ontvangen. Dat we deze zomer niet opnieuw open gaan heeft te maken met een krapte op het gebied van personeel. Hierdoor kunnen we niet de zekerheid bieden van voldoende gekwalificeerd personeel in het zwembad", laat woordvoerder Joost Boon van Tytsjerksteradiel weten. Over het structureel openstellen van het zwembad moet nog een besluit worden genomen.

Bezoekers van het zwembad reageren teleurgesteld, ook omdat de gemeente in weekblad Actief melding maakte van 'een 10badenkaart voor kinderen uit minimagezinnen via zomeractie stichting leergeld'. Boon vindt echter het bericht niet ongelukkig. "Aangezien in het artikel expliciet staat vermeld, dat de 10-badenkaart alleen gebruikt kan worden bij De Sawn Doarpen (red. het zwembad in Gytsjerk). Het artikel komt deze week nog een keer terug in De Actief, met daarin ook expliciet vermeldt dat dit niet geldt voor De Wetterstins."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!