Account
Logo
Zoeken
2.8 °C
Plaatsing tijdelijke noodbrug in Aldtsjerk
Foto: 112 Dokkum

Plaatsing tijdelijke noodbrug in Aldtsjerk

ma 1 juli 2019, 19.03 uur

ALDTSJERK - Deze week wordt een tijdelijke noodbrug geplaatst in Aldtsjerk. Op 11 juni werd de monumentale brug over de Moark aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren.

Vanaf woensdag 3 juli tot en met 5 juli is de gemeente bezig met het plaatsen van de noodbrug.

Planning
Woensdag 3 juli:
Er worden voorbereidingen getroffen en het is voor het autoverkeer niet meer mogelijk de brug te gebruiken. fietsers en voetgangers kunnen op woensdag 3 juli nog wel over de brug.

Donderdag 4 juli
De oude brug wordt verwijderd en er wordt een nieuwe noodbrug geplaatst. De brug is deze dag voor al het verkeer gestremd. Fietsers kunnen dan omrijden via Hjelburd en de Klaas Douwesweg. Voor voetgangers is er op donderdag geen alternatieve route beschikbaar. Auto- en landbouwverkeer kan via de provinciale weg rijden.

Vrijdag 5 juli
De noodbrug is geplaatst en daarmee te gebruiken door fietsers en voetgangers en scheepvaart(tot 2,50m).

De (tijdelijke) noodbrug is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om het vaarverkeer op de 11stedenvaarroute mogelijk te maken in de zomermaanden, krijgt de brug een doorvaarthoogte van 2.50m. Dit is de gebruikelijke hoogte voor dit deel van de 11stedenvaarroute.

Terugplaatsing monumentale brug
Het herstel van de monumentale brug in Aldtsjerk vraagt enige tijd. Het is nog niet duidelijk wanneer de brug teruggeplaatst kan worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381