Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
© Jochem Wiersma |  Zo'n 6500 bezoekers bezochten dit weekeinde Dokk'em Open Air 2019

Druk en warm Dokk'em Open Air

zo 30 juni 2019, 0.45 uur

DOKKUM - Wat in 2002 als jongensdroom begon voor een groep vrienden uit Dokkum en Raard, groeide uit tot een volwaardig tweedaags metalfestival, met grote internationale acts, twee podia en een camping.

De 12e editie gaat de boeken in als de drukste, en misschien ook wel de warmste editie tot nu toe. Ondanks het weer wisten toch zo'n 6500 mensen in drie dagen het festivalterrein in Dokkum te vinden. Duizend kampeerders hadden een plekje bemachtigd op de aangrenzende festivalcamping.

Dankzij de inzet van een enorme groep vrijwilligers en de hulp van buurtbewoners, bedrijven in en rond Dokkum en de gemeente Noardeast-Fryslân werd in 2019 de 12e editie georganiseerd.

Donderdagavond startte het festival met 'Monsters of Rock-em'. Een drietal coverbands van Guns 'n Roses, Metallica en Iron Maiden betrad het podium. Vrijdagavond stonden diverse bands op het podium met als grote topper Cradle Of Filth. De zaterdag werd het festival afgesloten met de Deense band King Diamond.

Bij de Buhurt-arena op zaterdag stond het publiek ook rijendik. Bij dit vechtspektakel werken zeven teams van sterke mannen uit heel Europa, volledig in harnas gestoken, elkaar met zwaarden en bijlen naar de grond. Geen wonder dat sommige vechters wat oververhit raakten met 30 graden in de volle zon. De Friese organisatie van deze vechtsport, Kening Striid, deed er dan ook goed aan om het toernooi in te korten.

In tegenstelling tot voorgaande edities was het geweldig mooi weer. Er werden zelfs extra waterpunten geïnstalleerd waar veel gebruik van werd gemaakt. Ook was het veld zichtbaar schoner dan vorige edities. Reden: geen wegwerpbekers, maar hardcups met een statiegeldsysteem. Voor de fans waren er prachtige exemplaren te verkrijgen.

Toekomst
Ondanks dat het nog niet duidelijk is wat de gemeente Noardeast-Fryslân in de toekomst van plan is met het huidige evenemententerrein, kan Dokk’em Open Air daar in elk geval in 2020 nog gebruik van maken. De datum voor de volgende editie is nu gepland op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli 2020. (een weekend later dan eerst was aangegeven) Welke artiesten dan van de partij zijn, wordt in de loop van het jaar bekend gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28.1%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.8%
Geen mening  
25%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
51.8%
Nee  
25.9%
Weet niet  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'