Account
Logo
Zoeken
22.1 °C
Nieuwe brandweerkazerne opent de deuren
Foto: Geert Huisman |  De bouw is zoveel mogelijk gedaan door lokale partijen

Nieuwe brandweerkazerne opent de deuren

ma 17 juni 2019, 13.40 regionaal

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 29 juni opent de nieuwe brandweerkazerne van Surhuisterveen van 12.00 tot 15.00 uur haar deuren voor het publiek. De hagelnieuwe kazerne is de eerste Friese brandweerkazerne die gebouwd is volgens de door de brandweer vastgestelde blauwdruk. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de door JOUS architecten met brede inbreng van vrijwilligers ontworpen kazerne aan de Lauwersweg.

Start en einddatum
In september is er gestart met de bouw van de nieuwe kazerne die de huidige kazerne aan de Badlaan vervangt. Deze voldeed niet meer aan de eisen. Op de nieuwe locatie aan de Lauwersweg zijn goede uitvalswegen en is de bereikbaarheid voor vrijwilligers beter. De bouw is zoveel mogelijk gedaan door lokale partijen.

Circulair en nul op de meter
De kazerne is gebaseerd op de blauwdruk voor nieuwe Friese brandweerkazernes. Ze worden gebouwd conform het ‘nul op de meter’-principe, zo circulair mogelijk en gasloos. Dat uit zich in het gebruik van veel demontabele en hergebruikte materialen zoals bijvoorbeeld de vloer, lichtmast, straatwerk, meubilair en andere zaken. Daarnaast is er aandacht voor biodiversiteit rondom de nieuwe kazerne. De bouw is zoveel mogelijk gedaan door lokale partijen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws