3.9 °C

DTS geeft overwinning uit handen aan Invicta

ma 17 juni 2019, 13.35 uur

SURHUIZUM - Zaterdag speelden DTS en Invicta op Sportpark Woudlust te Surhuizum de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019. Beide teams waren voorafgaand aan de wedstrijd al verzekerd van een veilige plek in de middenmoot van de poule. Voor DTS was dit de laatste wedstrijd onder leiding van coach Jan Wagenaar, die DTS na drie mooie seizoenen gaat verlaten. Een overwinning vandaag zou een positieve afsluiting van een over het algemeen goed veldseizoen betekenen.

DTS opende de score met een doorloopbal. Invicta nam vervolgens de leiding in de wedstrijd al redelijk snel weer over. Tot een stand van 4-4 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarna DTS met een serie doelpunten afstand nam van Invicta. Invicta vond echter de aansluiting en wist daarmee in het spoor van de Broekenhuisformatie te blijven. Dit resulteerde in een 8-10 stand bij rust.

In de beginfase van de tweede helft vergrootte DTS de voorsprong tot tweemaal toe naar drie doelpunten verschil. In het restant van de tweede helft was het daarentegen enkel Invicta dat nog tot scoren kwam. DTS wist geen kansen meer af te ronden en liet de winst langzaam uit handen glippen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 12-15 in het voordeel van Invicta.