10.2 °C

It Fean/Boelenslaan promoveert weer naar 3e klasse

zo 16 juni 2019, 16.12 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor It Fean/Boelenslaan in Steenwijk. Een belangrijke wedstrijd zou het zijn, bij winst zou promotie naar de 3e klasse veiliggesteld zijn. Na een prachtig huwelijksfeest van speelster Meike en haar man Mindert moest de ploeg na een zware avond toch deze wedstrijd binnen zien te slepen.

De score werd snel geopend door de gasten, het duurde niet lang voor de aansluiter gemaakt werd. It Fean/Boelenslaan kwam middels een vrije bal weer op voorsprong. Hierna hadden beide verdedigende vakken het goed voor elkaar en werd er dik 10 minuten niet gescoord. De gasten wisten vervolgens toch de score uit te breiden naar 4 verschil. Echter kwam de thuisploeg steeds weer terug tot 2 goals verschil. Maar toch werd er een gat van 4 goals geslagen voor de rust. En werd er gerust met een 4-8 tussenstand.

Trainer Herman Brouwer hamerde erin de rust op consequent te blijven spelen in de aanval. En de rebound beter te verzorgen. Verdedigend stond het als een huis en moest er op deze manier doorgegaan worden.

De 2e helft verliep moeizaam. Beide ploegen hadden moeite met scoren. Om en om werd gescoord waardoor het verschil hetzelfde bleven. Uitblinker bij It Fean/Boelenslaan was Jan Boomsma met 6 doelpunten. De eindstand werd na 2 maal 30 minuten 8-13.
Hiermee is promotie veilig gesteld en zal It Fean/Boelenslaan volgend seizoen aantreden in de 3e klasse onder leiding van Ron Berkenbosch.