Account
Logo
Zoeken
6.1 °C
Dit jaar: 12e editie Lodenhelrun

Dit jaar: 12e editie Lodenhelrun

di 4 juni 2019, 14.10 uur

FEANWALDEN - Nog enkele weken en dan is het alweer zover, de 12de editie van de Lodenhelrun staat weer op het programma. Op vrijdagavond 5 juli zullen de junioren de spits weer afbijten, de start is om 18:00 bij Hotel Café ’t Dûke-Lûk te Feanwâldsterwal. In totaal zullen er 900 deelnemers mee gaan doen aan dit prachtige evenement. De inschrijving was dit jaar al volgeboekt binnen enkele uren, hiermee blijft de Lodenhelrun erg populair in de Fryske Wâlden en daar kunnen we alleen maar trots op zijn. De voorbereiding is alweer druk bezig, op 18 juni starten we met de jaarlijkse knoopcursus voor onze bouwers en op 25 juni krijgen alle vrijwilligers uitleg over de hindernis waar ze bij komen te zitten. Ruim twee weken voorafgaand aan de Lodenhelrun zijn al ruim 50 vrijwilligers in touw om het parcours op te bouwen. Op 5 en 6 juli zijn er nog eens meer dan 200 vrijwilligers die ons helpen alles mogelijk te maken.

Op vrijdagavond 5 juli kan iedereen genieten van 450 junioren die vanaf 18:00 uur gaan beginnen aan een route van ruim vijf kilometer met meer dan 20 hindernissen. In totaal zullen er 90 teams deelnemen waarbij in elk geval ieder team zal worden begeleid door één volwassene. Om ongeveer 20:30 zullen de laatste teams van start gaan.

Op zaterdag 6 juli om 11.00 uur zal het startsein gegeven worden voor de senioren die een parcours van ruim 8 kilometer gaan afleggen met meer dan 30 hindernissen. Dit jaar zal de route voor de senioren iets anders zijn dan voorgaande jaren. We hopen hiermee dat het publiek de deelnemers nog beter kunnen aanmoedigen. Naar verwachting zal rond 18.30 uur de prijsuitreiking plaats gaan vinden, waarna de survivalrun zal worden afgesloten met DJ Jitse van JSB Producties in de tent bij Hotel Café ’t Dûke-Lûk.

De organisatie van de Lodenhelrun hoopt ook deze 12e editie weer op een geslaagd en sportief evenement, en nodigt het publiek van harte uit om alle deelnemers te komen aanmoedigen. Tijdens de run zal er gepaste aandacht zijn voor alle sponsoren die de Lodenhelrun een warm hart toedragen, en die samen met alle vrijwilligers, de Lodenhelrun mede mogelijk maken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie