13.1 °C

Wêz Handich/DOW wint opnieuw

ma 3 juni 2019, 14.08 uur

ROTTEVALLE - Zondag moest het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW in Uffelte korfballen tegen Koru. De blauwhemden stonden voor aanvang van de wedstrijd op de eerste plek met 22 punten en tegenstander Koru stond op de laatste plaats met nul punten. Van de combinatie uit Rottefalle en Eastermar werd dus niets minder dan een overwinning verwacht.

Om 14:30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Wêz Handich/DOW en Koru bleken beide opstart problemen te hebben, waarschijnlijk vanwege de hoge temperatuur. Het kwik tikte namelijk de 31 graden Celsius aan. Het duurde enkele minuten voordat het eerste doelpunt werd gemaakt in het voordeel van de blauwhemden. 0-1. Kort daarop volgden nog twee doelpunten, waarna ook Koru voor het eerst de korf wist te vinden. 1-3. In het restant van de eerste helft wisten de blauwhemden weinig te scoren, maar werd er wel uitstekend verdedigd. De ruststand bedroeg daarom 2-9.

Na een aantal tactische tips van coach Ljibbe Kuipers en een kort moment van verkoeling kon de tweede helft beginnen. Al snel na de hervatting wist Wêz Handich/DOW weer de korf te vinden. 2-10. Koru was echter vast besloten de tweede helft meer weerstand te bieden en dit resulteerde al snel in twee doelpunten. 4-10. Gelukkig bleven de blauwhemden mee scoren en werd het gat nooit kleiner dan zes doelpunten. In de slotfase wist de ploeg van Ljibbe Kuipers zelfs weer uit te lopen en won daarom de wedstrijd met 10-19.

Zondag 16 juni speelt Wêz Handich/DOW de laatste veldwedstrijd van het seizoen. Tegenstander is de nummer drie van de competitie Rodenburg. Bij winst of gelijkspel is Wêz Handich/DOW kampioen in de tweede klasse. Alle support is daarom 16 juni welkom.