7.1 °C

Ropta Boys verliest laatste wedstrijd

ma 27 mei 2019, 10.42 uur

WASKEMEER - Niet de spelers, maar scheidsrechter Wenting eiste afgelopen zaterdagmiddag de hoofdrol op zich door zeer warrig te fluiten in de laatste wedstrijd van het seizoen tussen Waskemeer en Ropta Boys. Het warrige fluiten viel deze keer in het nadeel uit voor Ropta Boys. Gelukkig stond erin in deze wedstrijd niets meer op het spel, waardoor het niet uit de hand liep. Het verlies is niet geheel af te schuiven op de scheidsrechter, want Ropta Boys was wel van goede wil, maar creëerde te weinig voor een goed resultaat. Een traditionele keepersfout en een onterecht toegekend tweede doelpunt deed Ropta Boys de das om.

1e helft.
De Ropta Boys ploeg was voor de laatste keer klaar gestoomd door Leendert Adema. Na drie seizoenen als gerespecteerd verzorger op te treden bij Ropta Boys gaat hij Ropta Boys verlaten voor Be-Quick 1 en Be-Quick Dames. Wij bedanken hem voor drie jaar Ropta Boys en wensen hem veel succes bij Be-Quick Dokkum. Dan de wedstrijd. Deze begon dramatisch voor Ropta Boys. De allereerste voorzet van rechts werd bij de tweede paal door een Waskemeer speler ingekopt. De bal leek klemvast te worden gepakte door Johannes de Groot, maar hij liet hem uiteindelijk door de handen en benen rollen om daarna de bal weer op te pakken achter de doellijn. Dit betekende in de 2e minuut 1-0 voor Waskemeer.

Het zat keeper Johannes de Groot deze middag niet mee, want in de 21e minuut wist hij een lange bal eerder dan een Waskemeer speler over de zijlijn te schieten. Maar in plaats van een ingooi floot scheidsrechter Wenting en gaf Waskemeer tot grote onvrede van geheel Ropta Boys een penalty. Schijnbaar is er dan toch een soort van gerechtigheid, want keeper Johannes de Groot wist de penalty uit de hoek te ranselen. Voor het overige gebeurde er niet heel veel op voetbalgebied. Wel op het vlak van de bloedneuzen. Aan weerszijden waren spelers geraakt op de neus, waardoor de watten niet waren aan te slepen.

Voor Ropta Boys moest Kees Kool aan de watten. Ropta Boys had het moeilijk in de eerste helft en kreeg aanvankelijk geen uitgespeelde kansen. Een schot van Erik de Vries in de 42e minuut werd een prooi voor de Waskemeer keeper. De grootste kans kwam uit een voorzet van Simon Dijkstra op Tjidsger Braaksma die behoorlijk vrijstaand over het doel kopte van Waskemeer. Waskemeer kreeg na de penalty ook geen grote kansen, maar de ploeg speelde beter en feller dan Ropta Boys in de eerste helft. De rust werd hierdoor bereikt met een 1-0 voorsprong voor Waskemeer.

2e helft.
In de tweede helft kwam Ropta Boys een stuk energieker voor de dag. Helaas leverde het betere spel van Ropta Boys ook in de tweede helft weinig tot geen kansen op. De tweede helft begon opnieuw met een bloedneus. Deze keer werd Tjidsger Braaksma geraakt op de neus. De vrije trap van Erik de Vries leverde niets op. In de 63e minuut kreeg de goed spelende Tim van der Voort een goede schietkans, maar ook deze ging over en naast.

Ondanks de goede start in de tweede helft kreeg Ropta Boys in de 68e minuut de 2-0 om de oren. Alleen het doelpunt had nooit mogen worden goedgekeurd, omdat een speler van Waskemeer de bal met de hand meenam om daarna te scoren. Ondanks de protesten bleef scheidsrechter Wenting opnieuw bij zijn in Ropta Boys ogen onterechte beslissing.

Na dit doelpunt werd Simon Dijkstra gewisseld door Ype Kingma. Ype Kingma speelde zijn laatste 25 minuten voor Ropta Boys zeer verdienstelijk. Hij gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij onze buren in Anjum. Ook daar wensen wij Ype veel succes. In de slotfase ging de wedstrijd nog helemaal open en ontstonden er aan weerszijden nog mogelijkheden, maar de afwerking was er aan beide zijden niet. Een schot van Geert Linthof in de 76e minuut werd een prooi voor de Waskemeer keeper.

De hardwerkende en goed spelende Rudi Torensma kreeg ook nog een kleine mogelijkheid op aangeven van Anco Dijkstra, maar het bleef bij kleine speldenprikken. In de slotfase mocht ook Sander Braaksma nog verdienstelijk invallen voor Christiaan Wijnsma. Jammer dat Ropta Boys de vertrekkende en stoppende spelers Martin Kool (deze middag gelegenheidsaanvoerder), Simon Dijkstra en de geblesseerde Jan Pzn Braaksma en natuurlijk trainer Yko de Boer geen passend afscheid konden aanbieden. Het verlies bleef schlemielig door twee vreemde treffers.

Conclusie: Ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdagmiddag kan Ropta Boys tevreden terugkijken op het allereerste seizoen in de 3e klasse KNVB. Volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. Met grote dank aan de supporters sluit Ropta Boys het seizoen hoopvol af voor de toekomst. Eindstand: 2-0.