Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

ONT wil seizoen afsluiten met winst!

vr 24 mei 2019, 15.00 uur

OPEINDE - Voorop staat dat ONT haar sportieve plicht wil doen in de wedstrijd tegen Niekerk. De Groningers strijden met Dokkum en VIOD om rechtstreekse degradatie of nacompetitie. Het gaat alleen nog om deze drie teams, de overige teams die nog gevaar liepen, speelden zich vorige week veilig.

ONT deed dat met een afgetekende en verdiende 5-0 overwinning op Grijpskerk. Het puntentotaal kwam daarmee op dertig terwijl ONT na de winterstop begon met tien punten. Maar na de winterstop vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats en werden er punten gehaald. Er zat nog wel eens een slechte wedstrijd tussen, maar het was veel evenwichtiger dan vóór de winterstop. Ook een logische zaak dat er tijd nodig was. Een nieuwe (verjongde) selectie, een nieuwe trainer en een nieuwe spelstijl. Ga er maar aan staan!

ONT haalde na de winterstop twintig punten en dat leverde de zesde plaats op van ‘puntenhalers’ na de winterstop. Nummer twee Kollum haalde 23 punten, de onaantastbare kampioen Zwaagwesteinde 33 punten….. Maar ONT deed het veel beter dan de concurrenten om de plaatsen 12, 13 en 14 en dat betekende lijfsbehoud.

Tegen Niekerk uit wil ONT het seizoen afsluiten met winst. Dan is zelfs een plaatsje opschuiven op de ranglijst nog mogelijk, mits Grijpskerk thuis verliest van SC Twijzel. Het zou een mooie bekroning zijn van het seizoen.

Gemakkelijk zal het niet worden tegen Niekerk. Dat speelt om niet rechtstreeks te degraderen en zal zich ook nog wel willen revancheren voor de 4-1 nederlaag tegen ONT in Opeinde.

Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

Sjouke Walinga

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.4%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk