13 °C

Belangrijk punt voor de Granaet om degradatie

ma 20 mei 2019, 18.07 uur

DOKKUM - Na een mooie wedstrijd van het 2e wat wist te winnen met 23-25. Was het op het sportpark de Langezand alweer de 11e wedstrijd voor het vlaggenschip. onder perfecte omstandigheden en een prachtig mooie accommodatie mocht M. Luttik de wedstrijd om half vier in fluiten. M. Luttik schijnt één van de beste scheidsrechters in Nederland te zijn en dat werd deze wedstrijd ook wel duidelijk. Prima leiding wat in zijn ogen af en toe onbeholpen was.

Het vorige affiche werd na een spannende wedstrijd 24-26 voor Exakwa, aan de Granaet de taak om nu de punten mee naar Dokkum te nemen. Ook deze middag werd snel bekend dat ook deze wedstrijd weer spannend zou worden. De scoreverloop ging in de eerste 10 minuten gelijk op met constant een voorsprong voor Exakwa. Henk-Sjoerd was al snel genoodzaakt om te wisselen wat goed uit pakte. de Granaet kwam terug en wist ook een aantal keer op voorsprong te komen. doelpunten van Danny, Buly, Lies, kaksten en Marieke zorgden voor een zeer aannemelijke ruststand van 7-8.

Vlak na rust kwam Exakwa alweer snel op gelijke hoogte. Maar ook de Granaet kwam door Anne-Ruth weer op voorsprong. Het spel was bij vlagen erg fysiek en dat kost veel energie en helaas weinig doelpunten. Anne-Ruth wist de Granaet nog maar eens op voorsprong te brengen. de doelpunten vielen om en om en door een aantal goede wissels wist de Granaet in de slotfase weer op voorsprong te komen. Helaas geen overzicht van de doelpunten makers in de 2e helft. Behalve die van Jelle Wiersma, vol vertrouwen aan de zijlaan zei hij dat hij wel even zou scoren. Meneer komt het veld in en maakt zijn grote praatjes gelukkig ook nog waar! Maar ook Exakwa had hier weer antwoord op wat uiteindelijk resulteert in een eindstand van 15-15.

Volgende week mag de Granaet de punten proberen thuis te houden tegen Udiros.