Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Waddentoernooi op Ameland

vr 17 mei 2019, 13.37 uur

HOLLUM - Vrijdag 17 mei begint het Waddentoernooi, het sportieve treffen tussen de vijf Waddeneilanden. Het toernooi met verschillende sporten wordt voor de 38ste keer georganiseerd. Elk jaar is een van de eilanden aan de beurt om het te organiseren en de sporters van de andere vier Waddeneilanden te ontvangen. Dit jaar is het Waddentoernooi op Ameland. Het eiland dat in het totaalklassement de meeste punten vergaart is de winnaar en gaat met de bokaal naar huis.

Wethouder Ellen Bruins-Slot van Ameland heet alle sporters welkom. “Het is heel bijzonder dat vanuit de samenwerking tussen de Waddeneilanden er al 37 keer een Waddentoernooi is gehouden,” zegt de wethouder. “Ons onderling contact wordt hiermee versterkt, sport verbroedert immers, en tegelijk werken we aan goede sportieve prestaties en een prima conditie! De Waddeneilanden hebben elkaar nodig, met name op het gebied van leefbaarheid. Sport en gezondheid zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Onze eilanden lenen zich bij uitstek voor buitensport en natuurbeleving.” De kleinschaligheid van de eilanden en het seizoensgebonden karakter van het dagelijks werk van veel eilanders maken het lastig om een teamsport te beoefenen. Toch treden veel teams aan. Beweging is nodig om gezond te blijven, maar de ontmoeting tussen de eilanders is minstens zo belangrijk. “Op het Waddentoernooi verenigen we het nuttige met het aangename,” zegt Bruins-Slot tot slot.

Op het programma staan badminton, biljarten, darts, hardlopen, golf, klaverjassen en volleybal. Vrijdagavond wordt begonnen met badminton in sporthal de Slinger in Hollum. De overige sporten zijn op zaterdag. Zaterdagavond is om 18:00 uur de prijsuitreiking bij De Griffel in Hollum. Aansluitend is er een barbecue voor de deelnemers en vanaf 22:00 uur speelt accordeonist Daniël Metz met Gang is Alles! op het afsluitende feest in De Griffel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.5%
Geen mening  
26.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
51.8%
Nee  
25.9%
Weet niet  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'