9.9 °C

DTS wint spannende derby van Harkema

zo 12 mei 2019, 12.50 uur

SURHUIZUM - Op zaterdag 11 mei stonden DTS en Harkema op sportpark Woudlust in Surhuizum tegenover elkaar. In een eerdere ontmoeting was koploper Harkema nog te sterk voor DTS, maar DTS was vastberaden om vandaag de punten in Surhuizum te houden.

DTS nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief en kon daarmee een 5-1 voorsprong opbouwen. Tot de 6-2 vielen de doelpunten redelijk vlot, maar daarna waren beide ploegen enige tijd niet succesvol in de afronding. In de periode voor rust verkleinde Harkema de achterstand nog tot drie doelpunten en daarmee was de stand halverwege 8-5 in het voordeel van DTS.

Vlak na rust kwam DTS wederom tot scoren, al kwam Harkema daarna terug in de wedstrijd door de stand op 9-7 te zetten. Opnieuw lukte het de Broekenhuisformatie om de voorsprong uit te breiden. Deze opgebouwde voorsprong zou DTS nog hard nodig hebben in het restant van de wedstrijd. Het spelbeeld keerde om en Harkema zette de eindsprint in. DTS kwam onder druk te staan, maar gaf zich niet gewonnen. Nadat de 11-9 viel aan de zijde van Harkema, scoorde DTS de 12-9. Met nog enkele minuten te gaan kwam Harkema nog gevaarlijk dichtbij door twee kansen te verzilveren. Met een stand van 12-11 luidde de scheidsrechter de laatste minuut in, waarin de doelpunten uitbleven.

De winst in deze derby was voor DTS, dat daarmee de positie in de middenmoot van de poule verstevigt.

Volgende week zaterdag 18 mei om 15:30 speelt DTS de thuiswedstrijd tegen SIM.