7.9 °C

SC Veenwouden veilig na winst op Nijland:4-2

zo 5 mei 2019, 10.52 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden wist het verblijf in de tweede klasse veilig te stellen door Nijland in een boeiende wedstrijd met 4-2 te kloppen. Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong van SCV op nummer twaalf Tonego nu 9 punten terwijl het doelsaldo van SCV (-10) veel beter is dan Tonego(-47).

De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg en nam verdiend de leiding. Na rust moest Nijland komen en dat leverde een boeiende tweede helft op met kansen over en weer waarna de thuisclub in de slotfase uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken.

In het eerste kwartier begon Nijland wat beter aan de wedstrijd dan SCV maar kansen leverde dat niet op. De eerste kans was na tien minuten voor SCV maar Hessel Ellens kopte de voorzet van Roland Procee net over het doel. Beide teams wisten na een half uur te scoren maar beide keren werd het doelpunt op advies van de grensrechter afgekeurd vanwege buitenspel. SCV was daarna dicht bij een treffer toen doelman Peter van Dalfsen een schot van Sybrand de Graaf losliet. In de rebound redde de doelman opnieuw op het schot van Arjen Haringsma.

In de 40e minuut nam SCV de leiding toen doelman van Dalfsen een schot van Sybrand de Graaf niet onder controle kreeg waarna Stefan Jan Sijtsma de 1-0 wist aan te tekenen. SCV probeerde daarna door te drukken maar een vrije trap van Stefan Jan Sijtsma ging net over en doelman van Dalfsen bracht redding op een kopbal van Wytze Veenstra. Na rust ging Nijland op zoek naar de gelijkmaker en had het pech dat Arjen van der Wal tot tweemaal toe de lat raakte. Toch werd het in de 63e minuut verdiend 1-1 toen Arjen van der Wal met een omhaal succes had uit een corner van Fokke Jan Kooistra. Een paar minuten later was het alweer 2-1 toen Nico van der Mark een voorzet van Stefan Jan Sijtsma wist af te ronden.

Nijland kwam in de 73e minuut wederom op gelijke hoogte toen doelman Coenraad van der Mark een kopbal van Arjen van der Wal losliet en Mente de Boer dit foutje resoluut afstrafte:2-2 De thuisclub nam geen genoegen met een gelijkspel en in de 88e minuut waren de gebroeders Vrieling verantwoordelijk voor de 3-2, Nivard gaf de voorzet en Ygram kopte raak. In de 90e minuut maakte Wytze Veenstra aan alle onzekerheid een eind door raak te koppen uit een voorzet van Rinse Procee:4-2 SCV behaalde daarmee een zwaar bevochten overwinning want in de tweede helft was Nijland zeker niet de mindere.