Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
Verhuurder loods draait op voor wietplantage

Verhuurder loods draait op voor wietplantage

vr 26 april 2019, 12.30 uur

LEEUWARDEN - ‘Wees op je hoede als je een loods verhuurd!’. Dat was, tussen de regels door, de boodschap voor een 58-jarige inwoner van Twijzel. De man werd vrijdag door politierechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur omdat in zijn loods aan de Adonisweg in Leeuwarden in februari vorig jaar een in werking zijnde hennepkwekerij met 343 wietplanten was aangetroffen.

Op de blaren zitten
De Twijzeler zei dat hij de loods verhuurd had en er verder niet van de op hoogte was geweest wat de huurder er daarna mee had gedaan. Daar nam de rechter geen genoegen mee. ‘Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten’, zei Bunk. De Twijzeler had de loods verhuurd aan iemand met een wel heel erg doorsnee achternaam: De Vries. ‘Een algemenere naam kun je niet bedenken’, zei Bunk. De verdachte kende de man niet, de huurder had gezegd dat hij de loods voor opslag wilde gebruiken.

Acht weken oud
In plaats daarvan werd er een professionele wietplantage gebouwd, met ruim 300 planten. De stroom werd buiten de meter om afgenomen. De politie kwam de kwekerij begin februari vorig jaar op het spoor. De Twijzeler had de loods een paar maanden eerder verhuurd. De politie schatte dat de aangetroffen wietplanten ongeveer acht weken oud waren. Een volgroeide oogst zou zo’n 30.000 euro op kunnen brengen.

Verkeerde keus gemaakt
De Twijzeler heeft de rekening van de illegaal afgetapte stroom moeten betalen. Dat kwam uit op een bedrag van 4600 euro. Hij is nog steeds bezig met afbetalen. Zij advocate vond dat hij moest worden vrijgesproken, maar daar ging de rechter niet in mee. ‘U hebt een verkeerde keus gemaakt’, stelde Bunk. ‘U bent in vergaande mate naïef geweest, maar de consequenties komen geheel en al voor uw rekening’. De Twijzeler heeft de loods verkocht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'