7.2 °C

DTS sleept punt uit het vuur tegen NQL

di 23 april 2019, 11.12 uur

BURDAARD - Op zaterdag 20 april troffen DTS en NQL elkaar in Burdaard. Op deze zonnige middag stonden er belangrijke punten op het spel.
Het eerste doelpunt viel aan de zijde van DTS, waarna NQL de stand al snel op 1-1 zette. Ook na de 1-2 voor DTS, kwam NQL weer op gelijke hoogte. Het aanvalsvak van DTS was vervolgens tweemaal trefzeker.

Ook NQL scoorde tweemaal achtereen, wat de stand op 4-4 bracht. Echter wist DTS opnieuw het verschil te maken tot 4-6, maar opnieuw vond NQL de aansluiting door de 5-6 te scoren. Met deze tussenstand zochten de teams de kleedkamers op voor de rust.

Voor DTS was het belangrijk om de voorsprong na rust uit te breiden, maar het tegenovergestelde gebeurde. Langzaamaan nam NQL de voorsprong over door viermaal op rij te scoren. DTS vond tot tweemaal toe de aansluiting, maar wist niet langszij te komen bij NQL. NQL maakte met de 11-9 opnieuw het verschil.

De Broekenhuisformatie kwam weer naast NQL door het scoren van twee belangrijke treffers. Een spannende slotfase brak aan, waarin NQL de 12-11 scoorde. DTS antwoordde snel door van afstand de stand op 12-12 te zetten. Enkele pogingen om de winnende treffer te verzilveren leverden voor beide ploegen niets op, waardoor genoegen moest worden genomen met een gelijkspel. Voor DTS was dit een resultaat dat tot tevredenheid stemde gezien het spelbeeld en de stand in de poule.

DTS speelt komende dinsdag om 19:15 op sportpark Woudlust in de bekercompetitie tegen Wêz Handich/DOW 2. Zaterdag 11 mei om 15:30 staat – eveneens op sportpark Woudlust – de derby tegen Harkema op het programma.