9.1 °C

KV Drachten wint eenvoudig van Hoogkerk

di 26 maart 2019, 11.28 uur

DRACHTEN - KV Drachten speelde zaterdag een hele goede generale tegen Hoogkerk voordat het de komende week, voor een alles of niets wedstrijd, aantreedt tegen KF De Wâlden. Drachten versloeg Hoogkerk met dikke cijfers. De uitslag was 36-19 in het voordeel van de Drachtsters.

In een nagenoeg volle en sfeervolle Snij-Noord hal nam Drachten vanaf het begin het initiatief met snel en verzorgd korfbal. Na ongeveer vijf minuten was de voorsprong al 6-2 in Drachtster voordeel. Hoogkerk trok na een time out de touwtjes even iets aan en deed met een paar doelpunten wat terug maar slaagde er niet in om ook maar enige greep te krijgen op de stortvloed van Drachtster aanvallen. Ook verdedigend zat het bij Drachten heel goed in elkaar. Er werd agressief verdedigd en veel ballen onderschept. Een paar prachtige “blokken” van Wim Braam oogsten veel applaus. Via een score van 12-8 halverwege de eerste helft liep Drachten gemakkelijk naar een geenszins geflatteerde 21-12 ruststand. Het waren vooral de Drachtster dames die het grootste deel van de score voor hun rekening namen. Ilse van der Meulen en Jennie Terpstra waren op dreef maar ook Lyssa v.d. Ende en Doenja Payer deden van spreken. De wedstrijd leek gespeeld.

Jeha Mulder, de coach van Hoogkerk, nam wat extra tijd in de rust om zijn ploeg te motiveren en te instrueren Daarom begon Hoogkerk de tweede helft met zeer kort en agressief op de man te verdedigen. Dat hielden ze precies twee minuten vol. Drachten bleef de bal snel rondspelen en kwam onophoudelijk richting de korf van Hoogkerk en creëerde kans op kans. Na een minuut of tien in de tweede helft had Drachten al 28-17 op het scorebord staan en liep gaande de tweede speelhelft eenvoudig naar een verdiende 36-19 eindstand. Michel Daling bracht de jonge Milan Mulder en Arjen Talsma als hele goede invallers ook nog binnen de lijnen.

Scheidsrechter Visscher uit Kampen had een eenvoudige avond en floot de hele wedstrijd bekwaam. Het blijft dus spannend voor Drachten. In de laatste wedstrijd van het seizoen verdedigt Drachten één punt voorsprong tegen KF De Wâlden dat haar wedstrijd tegen een andere concurrent Ritola won. Winst voor Drachten betekent het kampioenschap, een gelijk spel zou Quick’21 in wedstrijdpunten nog op gelijke hoogte kunnen brengen. Quick’21 is dan in het voordeel omdat het onderlinge resultaat dan telt en dat is in het voordeel van Quick’21

Quick’21 en CSL konden ook nog verandering in de stand brengen maar deze wedstrijd werd vanwege defecte, en niet meer te repareren, schotklokken gestaakt. Mogelijk dat deze wedstrijd a.s. woensdag wordt over gespeeld.

De wedstrijd De Wâlden tegen Drachten zal naar verwachting onder grote Friese belangstelling worden verspeeld.