4.8 °C

ROG wint van Vlug en Vaardig

zo 24 maart 2019, 17.16 uur

GARYP - Deze zaterdag speelde het korfbalteam V&V 1 uit tegen ROG en VenV 2 uit tegen Mid Fryslan 4. Voor VenV 2 lag er veel op het spel, ze moesten deze wedstrijd winnen om de kans op degradatie te verkleinen.

Het was een zenuwslopende wedstrijd tegen Mid Fryslan 4 die kans maakt op kampioenschap. De beide teams liepen de gehele wedstrijd gelijk op, maar in de laatste minuten wist V en V 2 door een goed spel een gat te slaan naar 3 doelpunten verschil en hiermee was de wedstrijd gespeeld. V en V 2 zal volgende week de wedstrijd tegen Flamingo’s 2 moeten winnen om 2e klas te kunnen blijven spelen.

V en V 1 wist dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen ROG 1, toch lukte het om de beginfase hard van start te gaan. Zo werd het binnen een aantal minuten 3-6 voorsprong door een doelpunt van Luut Peter Nieuwenhuis. Deze voorsprong duurde helaas niet lang want al snel ging ROG veel scoren, hierdoor gingen we met een tussenstand van 15-6 de rust in.

De tweede helft ging van start met nog een doelpunt van Luut Peter Nieuwenhuis, hierna volgde Ludolf van der Molen met nog één. V en V 1 was niet opgewassen tegen het beter spelende ROG 1. Helaas gingen we met verlies terug naar Friesland en is de eindstand 27-12 geworden.

Volgende week spelen VenV 1 & 2 thuis tegen de Flamingo’s. Dit wordt een belangrijke maar ook de laatste wedstrijd van dit seizoen. We hopen dat er dan 4 punten gepakt worden.