4.7 °C

VV Anjum verliest in duel van Kollum

zo 24 maart 2019, 10.41 uur

KOLLUM - Zaterdagmiddag moest Anjum op bezoek bij Kollum. Kollum wist deze krankzinnige wedstrijd uiteindelijk te winnen. Eindstand 4-3.

Kollum ging vanaf het fluitsignaal voortvarend van start. Al na vier minuten stond het na een fout van Wiebe Dijkstra 1-0 voor Kollum, Gerard van Zonneveld wist optimaal van deze fout te profiteren en kon simpel scoren. Een aantal minuten later was het wederom Gerard van Zonneveld die de Anjumer defensie te slim af was en buiten het bereik van Lolke Dijkstra de 2-0 binnen wist te schieten. Anjum wist zich hierna wonderwel te herpakken en kreeg zowaar de grip een beetje terug.

Na twintig minuten werd Stephan Overkempe met een heerlijke steekbal alleen op Andries Dijkstra afgestuurd, de goalie moest in Overkempe zijn meerdere erkennen, 2-1. Hierna reageerde Lolke Dijkstra zeer attent op een vrije trap van Joop Pijnacker, en schoot Johan Boersma na een heerlijke aanval met Stephan Overkempe de bal recht op Andries Dijkstra af. Kollum deelt hierna nog wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Tien minuten voor tijd wist Stephan Overkempe op nagenoeg identieke wijze de 2-2 binnen te schieten, nadat hij wederom met een steekbal 1-op-1 met Andries Dijkstra kwam te staan.

De start van de tweede helft was zeer aftastend. Pas na tien minuten kwam het eerste gevaar nadat een voorzet van Benjamin Zondervan door Jesper Spijkstra over werd gekopt. Even later was het Benjamin Zondervan die zijn schot via de paal over de achterlijn zag verdwijnen, en een schot Gerard van Zonneveld ging maar net over de goal van Lolke Dijkstra. Anjum stond onder grote druk. Na een knappe aanval wist Kollum uiteindelijk door de derde goal van Gerard van Zonneveld wederom op voorsprong te komen, 3-2.

Lang kon Kollum hiervan echter niet profiteren, want na een counter van Anjum wist Andries Dijkstra het schot van Stephan Overkempe rond het zestienmeterlijn te keren, rood oordeelde scheidsrechter Schuurman. De hierop volgende vrije trap werd door Pope Bauke Holwerda onberispelijk achter Jente Jurre Hoekstra geschoten, 3-3. Hierna kregen beiden ploegen nog kansen, maar was het wachten tot de laatste minuut. Thieme Brandsma dribbelde het strafschopgebied van Anjum binnen en wist Joop Pijnacker te vinden, zijn schot werd door een Anjumer verdediger ongelukkig van richting veranderd en stuiterde buiten het bereik van Lolke Dijkstra in de goal, 4-3.

Zaterdag 30 maart speelt Anjum op Sportpark De Enk in en tegen Grijpskerk. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
5’ 1-0: Gerard van Zonneveld (KOL)
7’ 2-0: Gerard van Zonneveld (KOL)
23’ 2-1: Stephan Overkempe (VVA)
37’ 2-2: Stephan Overkempe (KOL)
68’ 3-2: Gerard van Zonneveld (VVA)
73’ 3-3: Pope Bauke Holwerda (VVA)
89’ 4-3: Eigen doelpunt VVA (KOL)

Scheidsrechter: Dhr. M. Schuurman