9.8 °C

SC Veenwouden middenmoter na winst op Joure

zo 17 februari 2019, 14.38 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden deed goede zaken door te winnen van de nummer zes van de ranglijst Joure waardoor het opklom naar de achtste plaats op de ranglijst. In een matig duel had Joure verreweg het meeste balbezit maar wist het weinig kansen af te dwingen. De thuisclub was wel effectief in het benutten van de kansen waardoor het geflatteerd met 3-0 wist te winnen.

De thuisclub begon heel zwak aan de wedstrijd tegen het wat feller spelend Joure. Dat leverde Joure na drie minuten bijna een treffer op maar de vrije trap van Lennart Nijholt belandde op de bovenkant van de lat. De thuisclub kwam na een kwartier onverwacht aan de leiding toen Sybrand de Graaf door de defensie soleerde waarna Wytze Veenstra de voorzet wist af te ronden: 1-0

Veel viel er niet te genieten in de eerste helft. Net voor de rust was Joure dicht bij de gelijkmaker toen Jakob Lubbers voorgaf en Arjen Bergsma goed inschoot. Doelman Coenraad van der Mark wist met de voet redding te brengen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Joure mocht de aanval zoeken en de thuisclub leunde achterover, gaf bijna niets weg, waarna het toesloeg in de counter.

In de 54e minuut werd het op zeer fraaie wijze 2-0 toen Sybrand de Graaf een solo doeltreffend afrondde. Joure werd daarna alleen nog maar gevaarlijk bij vrije trappen. De vrije trap van Lennart Nijholt belandde in handen van de keeper en een kopbal van Jakob Lubbers na een nieuwe vrije trap van Nijholt werd door doelman van der Mark met een katachtige reflex uit het doel gestompt.

In de 86e minuut ging Joure doelman Lars Wijnalda in de fout door de bal tegen Hessel Ellens te schieten die daar simpel van kon profiteren door de bal in het lege doel te deponeren:3-0 Joure leed daarmee haar zesde nederlaag op rij terwijl de thuisclub weer wat ruimer kan ademhalen en opklom naar de achtste plek op de ranglijst.