Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

1 jaar cel voor verkrachting met roestige zeis

vr 15 februari 2019, 15.21 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige Hallumer die de verzorgster van zijn gehandicapte zuster in mei vorig jaar meermalen heeft verkracht, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, plus een jaar voorwaardelijk. De Hallumer heeft het slachtoffer, dat in het kader van een pgb-regeling voor zijn zuster zorgde, op 28 mei vorig jaar tot twee keer toe in de ouderlijke woning verkracht. Zijn ouders waren die dag afwezig. De man heeft de verzorgster met een roestige zeis bedreigd.

Nogmaals mee naar boven
Als ze niet mee zou werken, dan dreigde hij haar ‘kapot’ te maken. Na de eerste verkrachting bleef de vrouw in de woning, omdat ze de gehandicapte zus van de verdachte niet alleen wilde laten. Nadat ze naar Goede Tijden, Slechte Tijden hadden gekeken, dwong de Hallumer de vrouw nogmaals om mee naar boven te gaan, waar ze voor de tweede keer werd verkracht. Het gebeurde heeft een enorme impact gehad op het slachtoffer, ze ondervindt nog steeds de gevolgen.

Beheersing over gedrag kwijtgeraakt
De Hallumer moet haar 4000 euro smartengeld betalen. De man had die dag veel gedronken, Belgische speciaalbiertjes, en hij had cocaïne gebruikt. Mede onder invloed van teveel alcohol en drugs is hij de beheersing over zijn gedrag en zijn seksuele gevoelens kwijtgeraakt, stelt de rechtbank. De man moet zich laten behandelen en hij krijgt een alcohol- en drugsverbod opgelegd.

Geestelijke vermogens
Twee weken geleden eiste de officier van justitie 2,5 jaar cel plus een jaar voorwaardelijk. De rechtbank oordeelde dat de officier te weinig rekening heeft gehouden met de geestelijke vermogens van de verdachte: hij functioneert op de grens van een licht verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid. Hij is daardoor verminderd toerekeningsvatbaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'